Λάτρης «του Ολύμπου και του ελληνικού πολιτισμού» δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός για την Αναπτυξιακή Συνεργασία, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, κατά την επίσκεψή του, στο περίπτερο της Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2014 του Βερολίνου, όπου φιλοξενήθηκε και η συμμετοχή του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού «Φεστιβάλ Ολύμπου» , ο κ.Φούχτελ, , αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου του Γρηγόρη Παπαχρήστου, να παραβρεθεί στα εγκαίνια της φετεινής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Ιουνίου, στο Δίον. Την πρόταση αποδέχτηκε και η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία παραβρέθηκε στην Έκθεση.

Η συζήτηση της κας Κεφαλογιάννη και του κ.Φούχτελ, με τον πρόεδρο του ΟΡΦΕΟ στράφηκε γύρω από τη συνεργασία της Γερμανίας και των άλλων δύο γερμανόφωνων χωρών, της Αυστρίας και Ελβετίας, με το Φεστιβάλ Ολύμπου το 2014 (σ.σ. οι τρεις χώρες θα είναι οι τιμώμενες του φετινού Φεστιβάλ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, ο κ. Φούχτελ παρότρυνε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία, προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Το περίπτερο της Κεντρικής Μακεδονίας στην Έκθεση , επισκέφτηκε και ο πρώην γενικός πρόξενος της Γερμανίας, στη Θεσσαλονίκη, Βόλφγκανγκ Χέλσερ- Ομπερμάιερ, ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της συνεργασίας της Γερμανίας και Φεστιβάλ Ολύμπου. Μάλιστα, από κοινού με τον κ.Παπαχρήστο, είχε επαφές με αρκετά γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία τουρισμού για την προσέλκυση τουριστών στην Πιερία με αφορμή το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Κατά τις πέντε ημέρες που διήρκησε η έκθεση, διανεμήθηκε στους χιλιάδες επισκέπτες των περιπτέρων τόσο της Κ.Μακεδονίας, όσο και του ΕΟΤ, διαφημιστικό υλικό του Φεστιβάλ Ολύμπου. Επίσης, προσφέρθηκαν και τοπικά κρασιά της Πιερίας , προσφορά των οινοποιών του Κίτρους Πιερίας, Αδάμου και Χρυσοστόμου.