Προβληματισμός εξακολουθεί να επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση πολλών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ στο λεκανοπέδιο Αττικής που επιλέγουν να παρακολουθούν από… απόσταση τη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων και για την Περιφέρεια.

Αυτή η ιδιότυπη «λευκή απεργία» ορισμένων έχει ενοχλήσει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο υπονομεύεται η προσπάθεια του κόμματος, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Σαμαράς να καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου όλα τα προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ του λεκανοπεδίου (βουλευτές Α’ και Β’ Αθηνών και υπολοίπου Αττικής) και να τους επισημάνει την ανάγκη να στηρίξουν πιο ενεργά και πιο δυναμικά τις υποψηφιότητες των κ. Σπηλιωτόπουλου και Κουμουτσάκου.

Παράλληλα θα εξηγήσει ότι είναι αδιανόητο «γαλάζιοι» δήμαρχοι να τάσσονται δημόσια υπέρ της υποψηφιότητας Σγουρού, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες δηλώσεις μπορεί να έγιναν όταν η ΝΔ δεν είχε ανακοινώσει τον δικό της υποψήφιο, αλλά δεν μπορεί πλέον να συνεχίζονται.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρ. Παπαμιμίκο να συντονίσει τις προσπάθειες στελεχών του κόμματος έτσι ώστε αφενός να εξασφαλιστεί ο ενιαίος πολιτικός λόγος και αφετέρου να εμφανιστούν όλοι στο πλευρό των επίσημων υποψηφίων του κόμματος.

Σύσκεψη
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το βράδυ της Τετάρτης έγινε η πρώτη ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. Παπαμιμίκου και με τη συμμετοχή των κ. Σπηλιωτόπουλου και Κουμουτσάκου αλλά και των περισσότερων «γαλάζιων» δημάρχων του λεκανοπεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σύσκεψη εκλήθη και παρέστη ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Διον. Χατζηδάκης, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της επανεκλογής του νυν περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, αλλά και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρ. Παχατουρίδης, ο οποίος τελικά αρνήθηκε την πρόταση Σαμαρά να μετακινηθεί στην περιφέρεια.

Στη σύσκεψη αυτή ελέχθη ότι η στήριξη του κόμματος προς τους επίσημους υποψηφίους είναι ισχυρή και πως όλα τα στελέχη θα πρέπει να κάνουν το ίδιο στην πράξη χωρίς αστερίσκους και ενδοιασμούς.

Στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη μάχη για την Αθήνα, καθώς εκτιμούν ότι εάν ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι εκείνος που θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο θα έχει ισχυρές πιθανότητες να κερδίσει τη «μάχη», και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι εάν ο κ. Κακλαμάνης εμφανίσει χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, ίσως να επιλέξει να αποσυρθεί πριν από την τελική ευθεία.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός πάντως διαψεύδει ότι έχει «δεύτερες σκέψεις» και επιμένει ότι θα φτάσει μέχρι τέλους, διεκδικώντας το αξίωμα του δημάρχου.

Για την Περιφέρεια Αττικής στη ΝΔ θέλουν να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα του κ. Κουμουτσάκου και να προβάλουν την ευρωπαϊκή του εμπειρία, συνδέοντας την επίλυση των προβλημάτων της περιφέρειας με την ΕΕ και τη δυνατότητα απορρόφησης κονδυλίων.