Έκλεισε για καλοκαίρι η Βουλή: 95 νομοσχέδια ψήφισε η Ολομέλεια σε έναν χρόνο

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:12
31/07/2020
Έκλεισε για καλοκαίρι η Βουλή: 95 νομοσχέδια ψήφισε η Ολομέλεια σε έναν χρόνο
5
loading

Έκλεισε σήμερα για τις θερινές της διακοπές η Βουλή των Ελλήνων, με εκατό κατατεθειμένα νομοσχέδια από την κυβέρνηση, εκ των οποίων τα 95 έχουν ψηφιστεί από την Ολομέλεια και έχουν γίνει Νόμοι του Κράτους.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ίδρυση του ΟΔΙΠΥ ΑΕ και άλλες διατάξεις, που ψηφίσθηκε χθες το βράδυ από την Ολομέλεια και στάλθηκε ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πρόκειται για το ενενηκοστό πέμπτο ψηφισθέν νομοσχέδιο της κυβέρνησης από την Ολομέλεια, ενός νομοθετικού έργου που ξεκίνησε ουσιαστικά τον Αύγουστο του 2019. Τα άλλα 5 νομοσχέδια που η κυβέρνηση έχει καταθέσει για ψήφιση στην Βουλή, αφορούν Κυρώσεις Συμβάσεων που και αυτά έχουν προγραμματιστεί να ψηφιστούν έως το τέλος Αυγούστου, με την έναρξη και πάλι της νομοθετικής εργασίας της Βουλής, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το κοινοβουλευτικό έργο αυτής της ΙΗ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, ήταν αυξημένο όχι όμως μόνο σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο αλλά σε ό,τι αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε 5 επίκαιρες ερωτήσεις (2 του ΣΥΡΙΖΑ, 2 του ΚΙΝΑΛ και 1 ΜέΡΑ). Σε επίπεδο επίκαιρων ερωτήσεων συζητήθηκαν περισσότερες από 600 επίκαιρες ερωτήσεις και περισσότερες από 83 ερωτήσεις με ΑΚΕ και Αναφορές.

Σε ιστορικό κοινοβουλευτικό ρεκόρ ήταν η παρουσία των Υπουργών και Υφυπουργών της κυβέρνησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο καθώς συζητήθηκε περίπου το 90% των κατατεθειμένων βουλευτικών Ερωτήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Λουκάς Κουφοντινας

  ΟΥΣΤ!!!!!! Να μην ξανα ερθετε......

 2. avatar Yiannisg

  Σε άλλους ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΕ στη δουλειά κάνουν ανάκληση αδειών και αυτοί.... Κλείνουν για 20 μέρες.
  Βρε ΟΥΣΤ

 3. avatar Φυλακή στους Παραγκάρχες

  Πως γίνεται να κλείνει η Βουλή;;; Τους κακομοίρηδες που δουλεύουν σαν σκυλιά για ένα ξεροκόμματο μες το λιοπύρι κανείς; Τους ανέργους; Τους άστεγους; Τα λύσατε όλα και πάτε τσάρκες με τα κότερα; [...]

 4. avatar Εεεεεετσι

  Αν είσαι εργατικός και άξιος και όχι αχρηστερη γαλοτσα όλα γίνονται.

 5. avatar Κλεων

  Nα παν να ξεκουραστουν γιατι τοσο καιρο καθονταν σπιτια τους!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει