Βάρος στη βελτίωση της προστασίας, διαχείρισης και αξιοποίησης της δημόσιας περιούσιας δίνει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Προς τον σκοπό αυτό τοποθέτησε τον στενό του συνεργάτη και μέχρι πρότινος γενικό διευθυντή στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Κ. Μασούρα στη θέση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων.

Ο κ. Μασούρας θα παραμείνει στη Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας για ένα χρόνο με σκοπό να μεγιστοποιήσει τα έσοδα από τη Δημόσια Περιουσία, τα Εθνικά Κληροδοτήματα, τις Σχολάζουσες Κληρονομίες και τις Αδρανείς Καταθέσεις μέσω της ορθολογικότερης και αποτελεσματικότερης διαχείρισης και αξιοποίησής τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει στην αποκάλυψη και καταγραφή της δημόσιας περιουσίας και εθνικών κληροδοτημάτων μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, στη βελτίωση της προστασίας, διαχείρισης και αξιοποίησης της δημόσιας και κοινωφελούς της περιουσίας μέσω των προσφάτως ψηφισθέντων νομικών εργαλείων, αλλά και στην ενδυνάμωση του ελεγκτικού ρόλου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων.