Με άδεια χέρια έφυγαν από το Μαξίμου οι εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων οι οποίοι έθεσαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θεσμικά αιτήματα του κλάδου αλλά το θέμα των αναδρομικών περικοπών στους μισθούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου για την επιστροφή των χρημάτων στους δικαστικούς λειτουργούς, χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί, έστω στο ελάχιστο, ο χρόνος.

Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να υπογράμμισε ότι έχει κλείσει ο προϋπολογισμός του 2014 και από το πλεόνασμα δεν θα μπορεί να δοθεί η επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε, για πρώτη φορά, τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι οποίοι από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα που απασχολούν τις γραμματείες των δικαστηρίων.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα υπάρξουν μετατάξεις υπαλλήλων στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως και προσλήψεις ειδικά του κλάδου της πληροφορικής.

Και οι δύο συναντήσεις έγιναν παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ενώ στην συνάντηση με τους δικαστικούς υπαλλήλους παραβρέθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.