Ματαιώνεται όπως μαθαίνουμε η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική Βουλγαρία που είχε προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετέβαινε στη Σόφια για συνομιλίες με τον ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ με τον οποίο άλλωστε διατηρεί άριστες σχέσεις, ωστόσο το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη Βουλγαρία τον έβαλε σε δεύτερες σκέψεις οπότε ζητήθηκε να μετατεθεί το ταξίδι για το μέλλον.

Κάποιοι γνωρίζοντες στο Μέγαρο Μαξίμου προσθέτουν όμως και μια ακόμη αιτία. Λένε πως ίσως δεν είναι και η πλέον κατάλληλη χρονική συγκυρία για μια τέτοια επίσκεψη καθώς ο κ. Μπορίσοφ έχει βρεθεί σε δύσκολη πολιτικά θέση μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τον δείχνουν να κοιμάται στην κρεβατοκάμαρά του με… όπλο πάνω στο κομοδίνο και το συρτάρι του να είναι γεμάτο από χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Μάλιστα ο ίδιος κατηγορεί τον πρόεδρο της χώρας Ρούμεν Ράντερ ότι τον κατασκόπευε με drone. «Έχω πιλοτάρει αεροπλάνα και drones, αλλά δεν έχω καμία σχέση με όσα λέει ο Μπορίσοφ», απάντησε ο κ. Ράντεφ, πρώην πιλότος μαχητικών αεροσκαφών.