«Το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται συστηματικά και με συνέπεια για τη μεγαλύτερη δυνατή απλοποίηση των διοικητικών και αδειοδοτικών διαδικασιών. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά, με συγκεκριμένα αποτελέσματα, σε όλο το φάσμα των αδειοδοτούμενων επιχειρήσεων, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τη σημερινή διυπουργική σύσκεψη, που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για την απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών των επιχειρήσεων.

Η ελληνική οικονομία, τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, έχει ανάγκη από επενδύσεις, που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα αυξήσουν σημαντικά τα έσοδα για το κράτος.

Ο τουρισμός, όπως είπε, απέδειξε ότι είναι βασικός πυλώνας επανεκκίνησης της οικονομίας και στις προτεραιότητες του ΥΠΟΤ είναι η προσέλκυση και η στήριξη νέων τουριστικών επενδύσεων.

Η υπουργός ανέφερε ότι στην Τζια, τη Μήλο, την Ιό και στη Μεσσηνία, ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο η διαδικασία αδειοδότησης τεσσάρων τουριστικών επενδυτικών προτάσεων.