Ο υποψήφιος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε πως «όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να χτίσουμε την Αθήνα που θέλουμε, την πόλη που μας αξίζει να ζούμε».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναλύοντας το όραμά του για την Αθήνα μιλώντας για την κούρσα ανάληψης του δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Σπηλιοτόπουλος συνέχισε λέγοντας πως «με συγκεκριμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας ανθρώπινη, σύγχρονη, πιο λειτουργική, περισσότερο όμορφη. Να γίνει μια πόλη που δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μια πόλη πρότυπο. Μια πόλη στην οποία οι κάτοικοι θα αισθάνονται ασφαλείς παντού, σε κάθε γειτονιά και οποιαδήποτε ώρα. Μέρα και νύχτα».

«Μια πόλη που το κοινωνικό της έργο θα μετριέται με πράξεις και όχι με λόγια. Μια πόλη που θα μπορεί να ανταποκριθεί στο πρόβλημα των αστέγων. Μια πόλη που η υποδομή της θα σέβεται τον πεζό, με ελεύθερα πεζοδρόμια και με σήμανση, όπως συμβαίνει σε όλε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Μια πόλη φιλόξενη τόσο για ξένους όσο και για εγχώριους επισκέπτες, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μια πόλη καθαρή και με σεβασμό στο περιβάλλον. Μια πόλη με περισσότερο πράσινο και λιγότερο γκρίζο» δήλωσε στην εφημερίδα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και συνέχισε:

«Αυτή είναι η Αθήνα που αξίζουμε, που θέλουμε και αγαπάμε! Ανθρώπινη, ασφαλής, λειτουργική και καθαρή. Η Αθήνα μετά τις εκλογές αλλάζει, με τη συμμετοχή των κατοίκων της».