Στη δημοσιότητα δόθηκε τη Δευτέρα (22/06) το ηχητικό απόσπασμα συνομιλίας που είχε τον Μάιο του 2016 ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή, με τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, το μέλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έχει «τη δική του ατζέντα (υποθέσεων)» και πως η (τότε) κυβέρνηση έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά».

Μετά από αυτό ακολούθησε και αντιπαράθεση στη Βουλή, για την οποία τοποθετήθηκε μέσω ραδιοφωνικών δηλώσεών του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Ο κ. Παππάς, κατά τη γνώμη μου, θα είναι ένας άριστος μάρτυρας κατηγορίας σε ενδεχόμενη δίκη», σχολίασε μέσω του «Θέμα 104,6», ενώ τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει αυτιά και ακούει».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «αν το ηχητικό είναι παραποιημένο, θα κριθεί από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.», ενώ διευκρίνισε ότι «η υπόθεση αυτή διερευνήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και μπήκε στο αρχείο επί ΣΥΡΙΖΑ» και συμπλήρωσε πως «η ιδέα ότι ο κ. Σαμαράς θα μεσολαβούσε για να κάνει δουλειές στα Σκόπια μοιάζει με κωμωδία».

«Αυτά που αναδύονται τις τελευταίες μέρες προκαλούν εμετό. Δεν είναι η εικόνα χώρας αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι «είναι απολύτως προφανές ότι λειτουργούσε ένα παρακράτος. Ούτε στις ταινίες τα βλέπεις αυτά και στις ταινίες να τα δεις, δεν τα πιστεύεις».

Αναφορικά με τη «λίστα Πέτσα», ο υπουργός χαρακτήρισε «πολιτική απόφαση» τη βούληση της κυβέρνησης να δοθεί στη δημοσιότητα «όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία», όχι επειδή «μας το ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά γιατί «εμείς πρεσβεύουμε τη διαφάνεια».

Μάλιστα, αν η πολιτική επικαιρότητα καταλήγει σε εκλογές, «εκλογές δεν θα γίνουν», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «κάποτε η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μια κανονική χώρα».

Σε ερώτηση για τη χθεσινή του επιθεώρηση στα έργα στο Ελληνικό, είπε ότι «αρχές Ιουλίου θα επισκεφθεί το εργοτάξιο και ο πρωθυπουργός», αλλά «με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας». Επίσης, σημείωσε πως «το έργο θα προχωρήσει με μεγάλη ταχύτητα. Σε λίγες εβδομάδες θα είναι αγνώριστος ο χώρος εκεί».

Κληθείς να σχολιάσει την τουριστική κίνηση, απάντησε ότι «δεν πάει χάλια, τηρουμένων των αναλογιών» και υπενθύμισε ότι «είμαστε η πρώτη χώρα που άνοιξε και δεν είναι άδεια τα ξενοδοχεία». Πάντως, υπογράμμισε ότι υπάρχουν ακόμη αστάθμητοι παράγοντες, όπως η τελευταία αύξηση κρουσμάτων στη Γερμανία.