«Κατανόηση για έναν πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και όταν παραληρεί, γιατί εξετάζεται ως ύποπτος για κακουργήματα και πλημμελήματα. Καμία κατανόηση όμως όταν απειλεί. Κατάντια!», σχολιάζουν πηγές του Κινήματος Αλλαγής για την πρώτη ημέρα κατάθεσης του κ. Παπαγγελόπουλου.

Η εισαγωγική κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα. Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη στις δέκα το πρωί όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καταθέτοντας στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης την Τετάρτη (17/6) αναφέρθηκε στην εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου για τις οποίες εγείρει και ένσταση ακυρότητας.

«Αν δεχθήκατε την εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου από μέλη της επιτροπής, για δηλώσεις που είχαν κάνει, τότε θα έπρεπε να εξαιρεθούν και μέλη της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής για δηλώσεις τους», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος και απευθύνθηκε στον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη λέγοντας: «Υπάρχει θέμα μεροληψίας. Ήσουν συνήγορος του Σαμαρά. Κύριε Πλεύρη, δεν γίνεται να υπηρετείς δύο κυρίους.

Έχω ζητήσει επίσης την εξαίρεση των βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου και Κώστα Κυρανάκη για δηλώσεις που έχουν κάνει προκαταλαμβάνοντας την ενοχή μου».