Στη διαμάχη του με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο Μ. Σουλτς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «προφανώς εκνευρισμένο».

«Ο κ.Τσίπρας είναι προφανώς εκνευρισμένος διαφορετικά δεν θα μου έκανε επίθεση. Το καταλαβαίνω. Υπάρχει και η πολιτική της δημοκρατικής αριστεράς, την οποία εκπροσωπώ και η οποία είναι σε θέση πραγματικά να αλλάξει την Ευρώπη» υποστήριξε ο κ. Σουλτς αναφερόμενος στις «βολές» του κ.Τσίπρα, ο οποίος είχε αναφέρει ότι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν «δίνει την εντύπωση ότι είναι εκλεκτός της Α. Μέρκελ».

Σε δηλώσεις του στη Deutsche Welle ο κ.Schulz υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός και ότι κατέγραψε ένα αξιοπρόσεκτο πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει αρκετές δυνατότητες. Στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξή της. Αν αυτό προϋποθέτει για την Ελλάδα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και άλλους όρους για τα επιτόκια, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για αυτά» είπε ο Μ. Σουλτς, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια διαδικασία έχει ανάγκη από στήριξη στα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ.

«Πιστεύω ότι το ζητούμενο για τους Έλληνες σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι η πλειοψηφία που θα διαμορφωθεί. Αν δηλαδή θα είναι μια πλειοψηφία που θα τους βοηθήσει στην προσπάθεια της οικονομικής αναδιάρθρωσης και δεν θα τους φορτώσει με νέα βάρη. Κεντρικός πόλος αυτής της πλειοψηφίας είναι η Σοσιαλδημοκρατία» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ.Σουλτς.