Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο Σάμου, ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του ιδρύματος, με τον υπουργό Υγείας να σημειώνει ότι «έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού», καθώς και ότι «ξεκινούν έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής, ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών».

Επίσης, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως στον σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρων.

Ειδικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αναφερόμενος στη λειτουργία του νοσοκομείου που δεν αντιμετώπισε κανένα περιστατικό, ο υπουργός τόνισε πως έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του ιδρύματος οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19.

«Έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων. Έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid -19. Και έχουν πλήρως αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ με αποτέλεσμα σήμερα, το νοσοκομείο να διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ – Covid», σημείωσε ο υπουργός.

Μετά τη συνάντηση του με τους εργαζομένους και τη διοίκηση του νοσοκομείου, παρουσία και του βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο κ. Κικίλιας έκανε την εξής δήλωση: «Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα. Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου. Γι’ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ».

Και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε: «Είναι πλέον εμφανές, ότι το υγειονομικό κομμάτι πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω, ως υπουργός Υγείας, να ξεκινήσω από τη Σάμο τις επισκέψεις μου στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά μας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.