Την άποψη του για την ανάπτυξη, την ανεργία και το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, μοιράζεται μαζί με άλλους τρεις Ευρωπαίους αξιωματούχους ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στο ασπρόμαυρο εξάλεπτο βίντεο που δημοσιεύεται στο «THE WORLD POST» της «Huffington Post», ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται χαλαρός και ευδιάθετος, ενώ δείχνοντας ένα κομμάτι από τα παρασκήνια των γυρισμάτων δήλωσε ότι νιώθει σαν να τον ανακρίνουν…

Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, η Ενωμένη Ευρώπη ήταν ένα πείραμα μετά τη δραματική εμπειρία των δύο πολέμων με στόχο να μην ξαναβρεθεί η Γηραιά Ήπειρος σε εμπόλεμη κατάσταση. «Διαφορετικές παραδόσεις, διαφορετικές γλώσσες, διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές χώρες μπορούν να συνεργαστούν και να θέσουν ένα παγκόσμιο σύνολο αξιών και να προωθήσουν τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης», είπε μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του πρότζεκτ της World Post «One on One», που θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις διάσημων αντρών.

«Η λύση στην κρίση χρέους δεν είναι η λιτότητα, υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός. «Χρειάζεται δημοσιονομική υπευθυνότητα αλλά χρειαζόμαστε επίσης ένα “growth story” (σενάριο ανάπτυξης)», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσα στις προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η οικονομική κρίση, η συγκέντρωση πόρων εκτός των εθνών, όπως από τους φορολογικούς παραδείσους, η αλλαγή του κλίματος, οι ανισότητες των κοινωνιών.

Πρότεινε δε ως μια λύση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης, να επενδύσει στην αναβάθμιση των ποιοτικών προϊόντων, στις ανθρώπινες ικανότητες, στην πράσινη ανάπτυξη και τις πράσινες επενδύσεις.


Δείτε το βίντεο…