Σαν σήμερα, στις 28 Μαΐου 1979, η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ, με τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει τη συμφωνία.

Με αφορμή την ένταξη ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε έκανε κάποια σχόλια, μέσα από τη ραδοφωνική εκπομπή του στον ΣΚΑΪ, τα οποία εξόργισαν τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο Άρης Πορτοσάλτε αφού είπε πως «η Ελλάδα από μια γραφική χώρα έγινε μια κανονική χώρα, αυτή η στιγμή έσωσε τη χώρα» αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Πού θα τα έβρισκε όλα εκείνα τα κεφάλαια ο Ανδρέας Παπανδρέου -ο οποίος έλεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο- να σκορπίσει στην Ελλάδα; Πού θα τα έβρισκε; Θα τα γεννούσε το λεφτόδεντρο ή θα τα πετούσε το ελικόπτερο του ΠΑΣΟΚ;».

Με ένα tweet του ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατακεραύνωσε τον δημοσιογράφο για τα λεγόμενά του, χαρακτηρίζοντάς τον «προπαγανδιστή χειρίστου είδους».

«Κύριε Πορτοσάλτε, έχεις καταντήσει προπαγανδιστής χειρίστου είδους. Γιατί χρησιμοποιείς τη δημόσια συχνότητα για να προωθείς το διχασμό;;; Δεν σέβεσαι τίποτα;;; Οι πρωινοί χαρακτηρισμοί σου για τον Ανδρέα Παπανδρέου είναι παραπάνω από απαράδεκτοι!! Ντροπή σου!!!» έγραψε.