Επίθεση σε «φιλοκυβερνητικά site» -όπως τα χαρακτηρίζει- πραγματοποίησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που «σχολιάζουν τις παρευρισκόμενες τομεάρχισσες του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το μήκος της φούστας τους».

Παράλληλα, ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «σεξισμό», καθώς «είτε δυσκολεύονται ή αδυνατούν να δώσουν ουσιαστική απάντηση» στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (25/05). Τέλος, καλεί τον προοδευτικό κόσμο «να παλέψει για να εκλείψει αυτός ο κακοποιητικός λόγος».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου:

«Διαβάζοντας το πρωί διάφορα φιλοκυβερνητικά site, βλέπω ότι η βασική αντίδραση στο κοστολογημένο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε χθες είναι να σχολιάζουν τις παρευρισκόμενες τομεάρχισσες του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το μήκος της φούστας τους.

Καταλαβαίνω ότι είτε δυσκολεύονται ή αδυνατούν να δώσουν ουσιαστική απάντηση. Η καταφυγή τους είναι ο σεξισμός τους. Οι γυναίκες κρίνονται για την εμφάνισή τους όπως ποτέ κανένας άντρας δεν θα κρινόταν, είτε ασχολούνται με την πολιτική, είτε όχι. Είδαμε μάλιστα, σε πρωτοσέλιδα, να λοιδορούνται γυναίκες, θύματα επιθέσεων. Είδαμε δημοσιογράφο να ρωτάει αριστούχο μαθήτρια πως τα πάει με τα “οικοκυρικά”.

Το ένα ζήτημα είναι ότι αν δεν μπορούν να πουν κάτι για το πρόγραμμά μας ας σωπάσουν, θα φροντίσουν τα στελέχη και μέλη του κόμματος να ενημερώσουν τον κόσμο για το πρόγραμμα, τα παραδείγματα, και τις προτάσεις μας.

Το άλλο είναι ότι όλος ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να παλέψει για να εκλείψει αυτός ο κακοποιητικός λόγος».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.