Τις καμένες από πυρκαγιά εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ-ΚΡΙ στις Σέρρες, επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν φτάνει να κλαίμε μόνο πάνω σε χυμένο γάλα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και θέληση», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Εδώ ήρθαμε για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για την πυρκαγιά και τις συνέπειές της στην ΚΡΙ-ΚΡΙ και τελικά φτάσαμε να πάρουμε εμείς δύναμη, από το κουράγιο και την αντιμετώπιση του προβλήματος στην επιχείρηση. Αυτό που συνέβη εδώ, συνέβη τηρουμένων των αναλογιών στην Ελλάδα. Μια μεγάλη κρίση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε και αυτό είναι που σίγουρα κάνει σε αυτή τη φάση η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ. Εύχομαι τα προβλήματα να ξεπεραστούν το ταχύτερο δυνατόν και ο καλύτερος βοηθός προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι η αποφασιστικότητα του ιδιοκτήτη και των εργαζομένων».

Τον κ Χατζηδάκη συνόδευαν ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αντικρίζοντας την μεγάλη καταστροφή που υπέστη η γαλακτοβιομηχανία είπε χαρακτηριστικά: «Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στεκόμαστε δίπλα στη γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ, σε αυτές τις δύσκολες ώρες για να μπορέσουμε και εμείς να συμβάλλουμε με όλη μας τη δύναμη, να ξεπεράσει το ταχύτερο δυνατόν τα προβλήματα και τα εμπόδια, που δημιουργήθηκαν μετά την πρόσφατη πυρκαγιά. Άλλωστε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το επιχειρείν στην Κεντρική Μακεδονία γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί η περιοχή μας να φύγει από το αδιέξοδο».

Εξάλλου, ο ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ-ΚΡΙ Παναγιώτης Τζινάβος δήλωσε: «Η φωτιά φούντωσε τη δύναμή μας, την πίστη και τη θέλησή μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί να τσουρουφλίστηκε από τη φωτιά, όμως δεν κάηκε και δεν καταστράφηκε. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε, ό,τι κάναμε τόσα χρόνια, μέσα από τη στάχτη που μας άφησε η φωτιά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης μετά την επίσκεψή του στη γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ, μετέβη στον οδικό άξονα της Αμφιπόλεως, προκειμένου να επιθεωρήσει το έργο που γίνεται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.