Το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου θα μείνει ανοιχτό μέχρι όσο χρειαστεί για να εξυπηρετηθεί και ο τελευταίος πελάτης, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά τις ουρές, τον συνωστισμό και τον εκνευρισμό που επικράτησε το πρωί στο σημείο, όπου εκατοντάδες καταναλωτές έσπευσαν να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητές τους με την  Επιχείρηση την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των υποκαταστημάτων της.

«Ήδη εδώ και αρκετές ημέρες τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και η διοίκηση της ΔΕΗ είχαν ενημερώσει με κάθε τρόπο τους πολίτες ότι καταρχήν δεν κόβεται το ρεύμα, ότι μπορούν να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο ή τηλεφωνικά. Επιπλέον κυκλοφόρησαν μια σειρά από έντυπα τα οποία παρουσίαζαν και τις διαφορετικές υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξ’ αποστάσεως οι πολίτες και επεσήμαναν τη σήμανση η οποία είναι απαραίτητη στα καταστήματα της ΔΕΗ, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις» τόνισε ο κ. Πέτσας, κάνοντας λόγο για ομαλή εικόνα στα περισσότερα καταστήματα της ΔΕΗ και μια προβληματική εικόνα στο κατάστημα της Αριστείδου.

«Οι άνθρωποι της ΔΕΗ προσπάθησαν από πολύ νωρίς το πρωί να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους. Επίσης τους έστελναν στο κατάστημα της Ομόνοιας όπου δεν υπήρχε ουρά για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν χωρίς συγχρωτισμό. Παράλληλα ζήτησαν και πήραν τα στοιχεία σε περισσότερα από 100 άτομα που περίμεναν στις ουρές προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν τηλεφωνικά. Σιγά σιγά ομαλοποιήθηκε η κατάσταση και θα παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα της Αριστείδου μέχρι όσο χρειαστεί για να εξυπηρετηθεί και ο τελευταίος πελάτης» δήλωσε.

«Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να τακτοποιούμε τις υποθέσεις μας, ας κάνουμε χρήση αυτών, ας αποφύγουμε το συγχρωτισμό. Θέτουμε σε κίνδυνο την ατομική μας υγεία, των ανθρώπων που αγαπάμε και του κοινωνικού συνόλου. Πρέπει αυτό να γίνει βίωμα, πρέπει να συνεχίσουμε την υπεύθυνη συμπεριφορά και το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες με ψηφιακά εργαλεία» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί, η ουρά στο συγκεκριμένο κατάστημα έφτανε ως την άλλη άκρη του οικοδομικού τετραγώνου, με τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγο ακόμα και για 1.200 άτομα. Στο σημείο έσπευσαν και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η διευθύντρια επικοινωνίας της ΔΕΗ Σοφία Δήμτσα υπενθύμισε μιλώντας στην ΕΡΤ πως καμία σύνδεση δεν διακόπτεται για έναν απλήρωτο λογαριασμό και πως πλέον όλες οι συναλλαγές με τη ΔΕΗ μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά.