«Εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει η πρώτη δόση της έκτακτης οικονομικής στήριξης για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να καλύψουν τις οικονομικές τους απώλειες», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός επεσήμανε ότι «τους δυο μήνες της καραντίνας δείξαμε τον καλύτερο εαυτό μας και δημιουργήθηκε ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ κράτους και πολιτών», η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται, ενώ πρόσθεσε ότι το κράτος οφείλει να υλοποιήσει ένα σχέδιο εξυπηρέτησης των πολιτών.

Παράλληλα, συνέστησε υπομονή για μία με δύο εβδομάδες ακόμα, ώστε να προχωρήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων και απηύθυνε έκκληση στους νέους «να σκεφτούν ότι από την υπομονή τους θα εξαρτηθούν κρίσιμα στοιχεία για τη ζωή μας τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «θα ήταν επώδυνο μια οπισθοχώρηση στους υγειονομικούς δείκτες να οδηγήσει σε άλλες αποφάσεις που θα επιδεινώσουν ξανά την κατάσταση στην οικονομία».

Όσον αφορά τον κλάδο της εστίασης, είπε πως έχουν γίνει διάφορες διευκολύνσεις, όπως για παράδειγμα ο διπλασιασμός του υπάρχοντος χώρου με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα που έχουν άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων, ενώ για όσα δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης χώρου, υπάρχει η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών κατά 50% προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές απώλειες. Τέλος, το μέλος της κυβέρνησης διέψευσε για μία ακόμα φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.