Την «προστασία του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας και την απερίφραστη και έντονη καταδίκη της συγκεκριμένης έξαρσης αντι-δημοσιογραφικής αθλιότητας, δυστυχώς και, από μέλη της ΕΣΗΕΑ», ζητά με επιστολή του προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25 Νίκος Καραμπάσης στην οποία αναφέρεται στο θέμα που ανέκυψε με τη μετάβαση του Γιάνη Βαρουφάκη στη βουλή από την Αίγινα.

Ο κ. Καραμπάσης αναφέρεται λεπτομερώς στο ιστορικό της υπόθεσης αυτής και υπενθυμίζει σειρά προτάσεων και παρεμβάσεων του κ. Βαρουφάκη για την εύρυθμη λειτουργία του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τηλεδιάσκεψη. Επικαλείται, επίσης, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τονίζοντας ότι πολλά ΜΜΕ ψευδώς ανέφεραν ότι η ΠΝΠ επιβάλει σε πολίτες που βρέθηκαν σε οικία μη δηλωμένη στο Ε1 τους να μεταφερθούν σε εκείνη που αναφέρεται στο Ε1 τους σημειώνοντας ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό καθώς ο μισός πληθυσμός θα αναγκαζόταν σε άσκοπη μετακίνηση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Καραμπάσης υπογραμμίζει στην συνέχεια ότι πολύ πριν τα περιοριστικά μέτρα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 είχε εγκατασταθεί με την σύζυγό του στο σπίτι τους στην Αίγινα ως είχε δικαίωμα και προσθέτει ότι η ΠΝΠ, σύμφωνα με το Άρθρο 62 του Συντάγματος, αναφέρει επί λέξη το εξής: «Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Συνεπώς, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης λειτούργησε τόσο ηθικά όσο και νόμιμα μεταβαίνοντας από την κατοικία του στην Αίγινα στη Βουλή, και επιστρέφοντας σε αυτήν, τόσο την 9η όσο και την 25η Απριλίου. Και όμως προσθέτει: «Τα περισσότερα ΜΜΕ επιδόθηκαν σε συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας παρουσιάζοντας τον ως «παρανομούντα», ως μετακινούμενο «χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα», ως εκδρομέα που «έσπασε την καραντίνα για να κάνει διακοπές στην Αίγινα».

Η Δημοκρατία μας – ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς – δοκιμάζεται και αυτή, επισημαίνει ο κ. Καραμπάσης και καταλήγει:. «Η δοκιμασία αυτή γίνεται πιο δύσκολη όταν συνάδελφοι δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ, καταπατούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία τόσο έντονα και τόσο συστηματικά».