Στο θέμα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε μέσω παρέμβασής του σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τόνισε πως τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι ειδικοί και πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη διάφορα εναλλακτικά σχέδια.

Όπως είπε, τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για όσο ακόμη θα κρατήσει η καραντίνα, θα παραμείνουν σε ισχύ τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, αλλά και τα μέτρα διευκόλυνσης για κατηγορίες εργαζομένων.

Επίσης, μέσω του ΑΝΤ1 σημείωσε ότι αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε λόγω του κορονοϊού, έχουν προκύψει και ορισμένα θετικά για τη χώρα μας, όπως «η ενότητα, η αλληλεγγύη και το οργανωμένο σχέδιο με το οποίο πορευτήκαμε». Επισήμανε πως αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να τα κρατήσουμε και στα επόμενα βήματα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στην κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στα δύσκολα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σχέδιο μείωσης μισθών και συντάξεων.

«Βγαίνουμε από αυτήν την κρίση με πολύ μεγάλες επιτυχίες και στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών», υποστήριξε και σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων εργάζεται με τηλεργασία. Ανήγγειλε, δε, ότι τις επόμενες δέκα ημέρες πρόκειται να γίνει πραγματικότητα και η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας του υπουργείου Εσωτερικών, «και αυτά είναι βήματα που εξυπηρετούν τους πολίτες».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της κρίσης που προκάλεσε ο ιός, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι αναμένουμε ένα βαθύ υφεσιακό κύμα, αλλά το πόσο μεγάλο θα είναι θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, ένας εκ των οποίων θα είναι ο τουρισμός -ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την Ελλάδα.

«Θα δούμε πόσο θα είναι, γιατί έχει σχέση και με τον ακριβή χρόνο που θα μπει τέλος στην καραντίνα αλλά και με το ποιες οικονομικές δραστηριότητες θα είναι δυνατόν να αναπτυχθούν το καλοκαίρι που έρχεται. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας», υπογράμμισε ο υπουργός.

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.