Γιάννος Παπαντωνίου: Η πρώτη δήλωση για την αποφυλάκισή του

«Δεν είμαστε στο τέλος της Οδύσσειας, αλλά στην αρχή του τέλους»- Ολόκληρη η δήλωσή του


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:59
13/04/2020
Γιάννος Παπαντωνίου: Η πρώτη δήλωση για την αποφυλάκισή του
28
loading

«Είναι μια πρώτη νίκη στον αγώνα να αποδείξω την αθωότητά μου και να καταλογίσω ευθύνες στους κατηγόρους μου για την τεράστια, ανθρώπινη, ηθική και οικονομική βλάβη που προκλήθηκε σε εμένα και την οικογένεια μου». Με τα λόγια αυτά ο Γιάννος Παπαντωνίου, μια εβδομάδα μετά την αποφυλάκιση του, μιλά για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης που τον κράτησε στην φυλακή για 17 μήνες.

«Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές, αφού φυλάκισαν ένα κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης για 17 μήνες, παραδέχονται ότι δεν μπορεί να δικαστεί γιατί οι κατηγορίες εναντίον του χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση» τονίζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε δήλωση του και κάνει λόγο για αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος του.

«Δεν είμαστε στο τέλος της Οδύσσειας, αλλά στην αρχή του τέλους» αναφέρει χαρακτηριστικά σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών που τον έφερε αντιμέτωπο με βαρύτατες κατηγορίες.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

12-4-2020

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Όπως θα έχετε ενημερωθεί, την Τρίτη 7-4-2020 ανέκτησα την ελευθερία μου! Η ανακριτική αρχή τελικά αποδέχτηκε το αίτημα για τερματισμό της προσωρινής κράτησης, σε συνέχεια Βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου που δεν παρέπεμψε την υπόθεσή μου σε δίκη αλλά διέταξε περαιτέρω ανάκριση. Μετά από ένα νέο γύρο ερευνών, η δικογραφία θα επανυποβληθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφασιστεί, με νέο Βούλευμα, είτε η παραπομπή σε δίκη είτε η απαλλαγή από τις κατηγορίες. Στο σκεπτικό για μη παραπομπή σε δίκη και επιστροφή στην ανάκριση αναφέρεται ότι οι κατηγορίες που μου αποδόθηκαν δεν είναι επαρκώς στοιχειοθετημένες γιατί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν τα μη πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται – κυρίως οι Αξιωματικοί του Ναυτικού που μετείχαν στην προετοιμασία της σύμβασης για τον Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής των 6 φρεγατών τύπου S.

Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές, αφού φυλάκισαν ένα κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης για 17 μήνες, παραδέχονται ότι δεν μπορεί να δικαστεί γιατί οι κατηγορίες εναντίον του χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση! Στη δήλωσή μου προς τον τύπο, όταν αποφυλακίστηκα, επισήμανα ότι αυτό επιβεβαιώνει πόσο κατασκευασμένη και πολιτικά υποκινούμενη ήταν η ποινική δίωξη για «απιστία» στη σύμβαση των φρεγατών που μου ασκήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και πόσο προσχεδιασμένη ήταν η ίδια η προφυλάκιση, λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία του Δόγματος Πολάκη. Είναι μια πρώτη νίκη στον αγώνα να αποδείξω την αθωότητά μου και να καταλογίσω ευθύνες στους κατηγόρους μου για την τεράστια, ανθρώπινη, ηθική και οικονομική βλάβη που προκλήθηκε σε εμένα και την οικογένειά μου.

Οι προοπτικές έχουν προφανώς βελτιωθεί σημαντικά. Τα μη πολιτικά πρόσωπα – μεταξύ τους Αξιωματικοί σε κορυφαίες θέσεις στην ιεραρχία – αναμένεται να στηρίξουν δυναμικά τη σύμβαση των φρεγατών και να αναδείξουν τη χρησιμότητά της επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα απέκτησε σύγχρονες φρεγάτες, που προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορά μας τα τελευταία 15 χρόνια, με το ένα δέκατο του κόστους της εναλλακτικής επιλογής για αγορά νέων φρεγατών – επιλογή που το Ελληνικό Κράτος δεν εξέτασε καν στη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σχετικά με την άλλη κατηγορία, για «παθητική δωροδοκία», είναι πλήρως αβάσιμη δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των δικών μου τραπεζικών καταθέσεων σε μετρητά πραγματοποιήθηκε το 2002, ενώ οι αναλήψεις σε μετρητά του αντιπροσώπου της εταιρίας – που υποτίθεται ότι με κάποιο απροσδιόριστο τρόπο συνδέονται με τις δικές μου καταθέσεις σε μετρητά – πραγματοποιήθηκαν τον επόμενο χρόνο, το 2003 (!). Επιπλέον, δεν υπάρχει καμιά απολύτως χρονική ή αριθμητική σχέση μεταξύ οποιωνδήποτε άλλων αναλήψεων και καταθέσεων. Εξάλλου, ο αντιπρόσωπος έχει πεθάνει και δεν μπορεί να διαψεύσει τις αήθεις φαντασιώσεις του κατηγορητηρίου.

Δεν είμαστε στο τέλος της οδύσσειας, αλλά στην αρχή του τέλους.

Θέλω, εκ μέρους και της συζύγου μου – που η ίδια επίσης προφυλακίστηκε – και της οικογένειάς μου, να σας ευχαριστήσω θερμά για τη στήριξή σας στη διάρκεια αυτής της απίστευτης δοκιμασίας. Η δική σας στήριξη έδωσε δύναμη στον αγώνα μας για δικαίωση αλλά και απόδοση ευθυνών, όπου αναλογούν.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Γιάννος Παπαντωνίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

28
σχόλια
 1. avatar ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ

  ΑΛΛΟ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ -ΑΛΛΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
  Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ-Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΥΡΑ

 2. avatar Ενα κομπρεσερ κυριοι….

  ..να βγαλουμε τα ..τσιμεντωμενα!!!!

 3. avatar Τους λυπάμαι κατά βάθος

  γιατί από όλους την πλήρωσαν μόνο αυτοί

 4. avatar Μη φοβάσαι Γιαννο για το μέλλον σου

  Ετοιμάσου για ΣΥΡΙΖΑ
  Το 97% του ΠΑΣΟΚ είναι εκεί
  Χωράει και μια μαύρη γάτα

  1. avatar Εχω παντως διαβασει και τα ενημερωμένα εθνικια ας μας πουν αν αληθευει.

   Οτι ο υιος του και προφανώς μαλλον μονογεννής , εργαζεται ή πιθανον να ηργαζετο εως πρόσφατα στα κεντρικα γραφεία της οδου Πειραιώς και εσυ μας ομιλείς περί Συριζα, ενώ εχουν ως φαίνεται παραδοσιακά ως οικογένεια ιδιαιτερη αδυναμία στα δύο πολύ εντιμα κομματα Νδ+Πασόκ.!

 5. avatar ΘΑ ΖΗΣΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΛΑΚΑΣ

  ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ \"*

 6. avatar aplask

  \'Για το λαό\' Γιάννο !!!!!!! το ξέχασες το σύνθημα ; Εμείς δεν το ξεχάσαμε .....Πρέπει να πληρώσεις,τι λές;

 7. avatar lazio

  Μας κουνάς και το δάκτυλο υπόδικε.....να ντρέπεται η εισαγγελία εφετών για το κατόρθωμα της ...........

 8. avatar ΓΙ 78

  ΟΣΟΙ ΤΩΝ ΚΡΑΖΕΤΕ ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ. ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΠΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΡΟΦΑΡΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΛΕΨΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ.

  1. avatar Γιώργος Μπουραντάς

   Ο μεγάλος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου δίδαξε στους Έλληνες πως να κλέβεις το κράτος και πώς να κάνεις δωράκια στον εαυτόν σου εφόσον κατέχεις κάποια θέση κρατική και διαχειρίζεται χρήματα. Τελικά η χώρα βούλιαξε και τα λαμόγια είναι εξω.

  2. avatar Απάντηση σε ΓΙ78

   Εσύ θα έκανες τα ίδια. Αυτοί σε διαμόρφωσαν. Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι υπάρχουν και έντιμοι και ηθικοί άνθρωποι που έχουν βρεθεί σε πόστα και δεν έχουν καταδεχτεί να απλώσουν χέρι; Και η κλασική επιχειρηματολογία: Άφεση αμαρτιών γιατί όλοι το ίδιο είμαστε. Όχι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Και καταλάβαμε πού να σε κατατάξουμε.

 9. avatar ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΗΣ

  Δόξα και τιμή, στον πανάξιο αγωνιστή της Μεταπολήστευσης!

 10. avatar Ο λύκος

  την αντάρα χαίρεται και ο κορονοιός λειτούργησε άριστα ως αντάρα.Εμείς πρέπει να πληρώσουμε το δάνειο αύριο αλλάπώς θα το πληρώσουμε?

 11. avatar Dust in the wind . .

  Και στο τέλος, που θα αθωωθεί,
  θα βγει και θα λέει (σαν τον Τσουκάτο και άλλους έντιμους Έλληνες)
  ότι η δικαιοσύνη κέρδισε για μια ακόμη φορά.
  .
  Αλλα, εδώ αθώωσαν τον Γεωργίου \"τους\" που πούλησε ολόκληρο το μαγαζί στον Γιάννο που τσέπωσε μια καραμέλα θα κολλάγανε.

 12. avatar Dimkar

  Κανει και δηλώσεις ο ληστής σα δεν ντρεπεται Αυτός και η παρέα του κατέστρεψαν την Ελλάδα

 13. avatar ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝ 60

  ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΓΩ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΩ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΄΄ΠΙΟΝΙΑ΄΄ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

 14. avatar ΕΛΑ ΕΛΑ !!!ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΜΑΣΟΥΛΑΣ!

  ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!
  ΤΙ ΓΙΝΑΝ ΤΟΤΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ;
  ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ
  ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΟΠΩΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ;
  ΑΝΤΕ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ !!!

 15. avatar Θάνος

  Μια λέξη μόνο, ντροπή.

 16. avatar ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ

  Στο σπιτι επιστρεψαμε.Τα λεφτα τα επιστρεψαμε??????

 17. avatar Μστ

  Επιστροφή στη κανονικότητα...μη ξεχάσετε να μείνετε σπίτι μέχρι να σας το πάρει η τράπεζα.!!

  1. avatar Social Distortion.

   Εαν εννοείς κανονικότατα τα καλά του ΣΥΡΙΖΑ που τους έβγαλε όλους έξω, συμφωνώ.

   1. avatar SD, πες αλεύρι!

    Ο Χριστοφοράκος σε γυρεύει!

    1. avatar Social Distortion.

     Και ο ΣΥΡΙΖΑ τα πηρε απο την siemens. Do tour homework για να μην εκτίθεσαι τρολ.

     1. avatar Έχεις αποδείξεις;

      Στον εισαγγελέα! Αλλά τι λέω; Άλλο είναι το θέμα! Ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει!

   2. avatar Σε πληροφορώ

    Οτι εδω και 8 περίπου μηνες στην κυβερνηση ειναι ο Κυριάκος με την Νδ..

    1. avatar Και ο υιός Παπαντωνίου

     εντάχθηκε στην ΝΔ! Μου διαφεύγει αν κατέβηκε στις εκλογές!

    2. avatar Social Distortion.

     18 μήνες ηταν προφυλακιστεος. Μεγάλε 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφερε να τελείωσε την δίκη της Χρυσής Αυγής. Ναι αυτης που χέρι χέρι εριξαν κυβέρνηση.

     1. avatar Αναγνωρίζω

      ότι κάνεις μεγάλο αγώνα! Άξιος ο ... μισθός σου! Άντε και στη ... Βουλή!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει