«Μέχρι τις 10 Απριλίου θα έχει καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους». Αυτό τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναφορικά με το δανειακό κομμάτι των επιχειρήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως: «Αφορά όλα τα ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια. Για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο τα επιτόκια των επιχειρήσεων θα πληρωθούν από το κράτος, από το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Μεταξύ άλλων επεσήμανες πως τρίμηνη αναστολή παίρνουν ολες οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ και Εφορίες και αυτό αφορά και στις ρυθμισμένες αλλά και στις αρρύθμιστες οφειλές.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις. Όμως όποιος πιστεύει ότι μπορεί να πληρώσει, να το κάνει» είπε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι δίνεται το κίνητρο του 25% της έκπτωσης.

Αναφερόμενος στην ρευστότητα στην αγορά, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Εάν η Ελλάδα εξέλθει σε ένα λογικό χρονικό διάστημα από την κρίση, θα έχουμε κερδίσει μια καλή φήμη και με όλη τη ρευστότητα να βάλουμε μπρος την οικονομία. Θα είναι σίγουρα μια κακή τουριστική χρονιά, αλλά η καλή μας φήμη θα φέρει κάποιον αριθμό τουριστών. Ως τις 20/4 θα αυξάνονται τα κρούσματα, από τις αρχές Μαΐου θα έχει ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. Όταν θα φτάσουν στο μηδέν θα επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή».