Αναστέλλεται η πληρωμή προστίμων για μη καταβολή κομίστρου σε μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ηλεκτρικός), λεωφορεία και τρόλει μέχρι τις 31 Μαΐου 2020, κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από την πλευρά του πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε 50% μείωση του επιβατικού κοινού στον ΟΑΣΑ, δηλαδή στα λεωφορεία και στο μετρό, ενώ τις τελευταίες ημέρες το ποσοστό αυτό πλησιάζει το 70%.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τα αεροδρόμια, ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει χωρίσει τις υπηρεσίες σε κρίσιμες και μη. Οι μη κρίσιμες υπηρεσίες λειτουργούν με το 50% του προσωπικού, ενώ οι κρίσιμες, όπως για παράδειγμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λειτουργούν κανονικά. Ανέφερε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η λειτουργία των αεροδρομίων να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Σε περίπτωση για παράδειγμα που υπάρξει κρούσμα στον Πύργο Ελέγχου, γίνεται άμεσα εξέταση των υπαλλήλων και απολύμανση του χώρου, ενώ υπάρχουν ειδικές οδηγίες για την καραντίνα, καθώς και εναλλακτικοί χώροι για να λειτουργήσουν αυτές οι κρίσιμες υποδομές.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ήδη βγήκε η ΠΝΠ για την εφαρμογή της απόφασης της Ε.Ε. για περιορισμό επί 30 ημέρες υπηκόων τρίτων χωρών και αναφέρθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε.

«Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται σοβαρότητα και όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε.

Όσον αφορά στα ΚΤΕΛ, επισήμανε ότι δεν έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, αλλά έχουν περιοριστεί τα δρομολόγια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.