Μεταξύ σφύρας και άκμονος αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στη συνεδρίαση του Eurogroup. Με φόντο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και τη δήλωση Βίζερ περί «σκι», ο υπουργός αναμένεται αφενός να προσπαθήσει να προλάβει τη διατύπωση αρνητικών και πιεστικών προς την κυβέρνηση δηλώσεων αφετέρου να πείσει πως το μπαλάκι των υποχωρήσεων είναι πλέον στο γήπεδο της τρόικας σχετικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014 και την κάλυψή του.

Στη συνεδρίαση θα είναι παρόντες και οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα κληθούν να ενημερώσουν για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, ενώ από αύριο αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα για τη συνέχιση τω  επαφών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ομολόγους του τόσο για τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα από την αρχή της κρίσης έως σήμερα, που ξεπερνούν το 30% του ελληνικού ΑΕΠ ή τα 60 δισ. όσο και για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η χώρα σε όλους τους τομείς της οικονομίας, έστω κι αν υπάρχουν ακόμα πολλές που πρέπει να γίνουν.