Σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών με υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχει τις τελευταίες ώρες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με το γενικό μήνυμά του να είναι ότι πρέπει μέχρι την Κυριακή να έχουν κλείσει όλα τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης.

Σκοπός του πρωθυπουργού είναι να μη δοθεί η ευκαιρία στους εκπροσώπους της τρόικας να μεταφέρουν στους προϊσταμένους τους αρνητική εικόνα για την ετοιμότητα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά ζητήματα, μετά και την προκλητική δήλωση του επικεφαλής του EuroWorking Group περί… σκι, και για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς φέρεται να είναι αρκετά αυστηρός με τους υπουργούς του στις συνομιλίες τους.

Αυτοί που «τα άκουσαν» από τον πρωθυπουργό ήταν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, και Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα επιστρέφει την Παρασκευή στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει για το Eurogroup της Πέμπτης, και στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων, ώστε να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί, και επιπλέον να έχει στα χέρια του ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά για τη συζήτηση γύρω από το χρηματοδοτικό κενό.