Οι Έλληνες βουλευτές αποχώρησαν από συνεδρίαση του ΝΑΤΟ – Τι καταγγέλλουν

Η ανακοίνωση για το περιστατικό


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:47
19/02/2020
Οι Έλληνες βουλευτές αποχώρησαν από συνεδρίαση του ΝΑΤΟ - Τι καταγγέλλουν
16
loading

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε, χθες, από συνεδρίαση επιτροπών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι: Μαριέττα Γιαννάκου, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, βουλευτής Χανίων ΝΔ, Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής Κινήματος Αλλαγής.

Αιτία της αποχώρησης ήταν η συμπεριφορά του προεδρεύοντος, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας να υποβάλλουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν μετά την ομιλία του τούρκου πρέσβη στο ΝΑΤΟ που συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Η Ελληνική Βουλή προχώρησε, σήμερα, σε ανακοίνωση για το συμβάν λέγοντας τα ακόλουθα:

«Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ως Ελληνική Αντιπροσωπεία θέσαμε με έμφαση το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Στη συζήτηση που ακολούθησε μετά από τοποθέτηση του Πρεσβευτή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, αφ' ενός ζητήσαμε να λάβουμε απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και αφ' ετέρου επιδιώξαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας των λοιπών χωρών μελών του ΝΑΤΟ για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και τους κινδύνους ανάφλεξης που προκαλούν στην περιοχή.

Αναδείξαμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Τουρκία με τη συμφωνία της με τη Λιβύη συνειδητά παραβιάζει την αρχή του Διεθνούς Δικαίου ότι στον καθορισμό της ΑΟΖ λαμβάνονται υπ' όψιν τα νησιά. Τονίσαμε δε ότι έχουμε ήδη δείγματα γραφής από την Άγκυρα, σε άλλο πεδίο, σχετικά με την πρακτική αξιοποίηση των νομικών της ακροβασιών: η Τουρκία ήδη διενεργεί γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου σε οικόπεδα που με διεθνή διαγωνισμό δόθηκαν για έρευνα σε πετρελαϊκές εταιρείες κρατών μελών του ΝΑΤΟ όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Ο προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας διέκοπτε στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεών μας.

Σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία επανήλθε στη συνεδρίαση και έθεσε το θέμα της ναυτικής εποπτείας υπό το φως της τελευταίας απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που δίνει τη δυνατότητα στις χώρες να απελάσουν κατευθείαν μετανάστες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar Dodo

  Βουλιάξτε ό,τι παρανόμως μπαίνει στα χωρικά μας ύδατα μετά από 3 προειδοποιήσεις !!!

 2. avatar K x

  Οι Τούρκοι μια χαρά τους χορεύουν όλους έχουν αναπτύξει τη χώρα τους και τις ένοπλες δυνάμεις τους.Κανουν ότι καλύτερο νομίζουν.Το πρόβλημα είναι τι κάνουμε εμείς? Παρακαλάμε για βοήθεια?Πώς θα κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή?

 3. avatar ΤΕΡΕΖΑ

  ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟ ΒΛΑΜΕΝΟ ΗΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΟΧΙ;. ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;
  ΕΧΑΦΤΕ ΜΥΓΕΣ;

 4. avatar Μας τιμωρούν γιατί…

  Θυμάστε την φάλαγγα του ΝΑΤΟ, στην Θεσσαλονίκη, που ρωτούσαν από που να πάνε και τους έδειξαν λάθος δρόμο και χαθήκανε ??? χαχαχαχα

  1. avatar Unexpected Opponent

   To σωστό έπραξαν , μακάρι να μπορούσαν να τ ο υ ς στείλουν στο δ ι α ο λ ο .

 5. avatar RAW DEAL

  Μετά τα γεγονότα του 1974, η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να επιστρέψει στο ΝΑΤΟ, αλλά ας όψονται οι πολιτικοί \"μας\". Σήμερα δε και μετά την διάλυση του Σ. Βαρσοβίας, το ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης, παρά μόνο για να εξυπηρετούνται μονομερώς οι ΗΠΑ στις εκστρατείες τους...

  1. avatar Unexpected Opponent

   O χ ι πολιτικοί , π ο λ ι τ ι κ α ν τ η δ ε ς ήταν και είναι .

 6. avatar κυριακος 2

  ενας αλλος κυριακος ειναι η μονη μας ελπιδα

 7. avatar ΝΑΤΟ πολιτική ίσων αποστάσεων

  Μεταξύ θύτη και θύματος το επονομαζόμενο Καζάν Καζάν.

  1. avatar Unexpected Opponent

   Nατοικοι N τ α β α τ ζ η δ ε ς , Nατοικοι g a n g s t e r s .

 8. avatar ακερσεκοντ

  Πάντα μονοί μας ήμασταν και θα πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να αλλάξουμε επιτελούς πολιτική

  1. avatar Unexpected Opponent

   Bιβλιο με τίτλο η κ α τ α ρ α της Ασίας , των εκδόσεων Eστια .To έγραψε ο George Horton , γενικός πρόξενος των HΠA στη Σμύρνη εν ετει 1922.

 9. avatar Πολεμηστης του πληκτρολογιου

  Να γιατι η Βρεταννια εφυγε απο την ΕΕ. Σε ουκ ολιγες περιπτωσεις τιμωρηθηκαν επειδη ελεγαν πραγματα που δεν \"αρεσανε\" στηεν ευρωβουλη.

  1. avatar Unexpected Opponent

   Eυρωπαικη Evωση : To άντρο των δ ι ε θ ν ω ν N τ α β α τ ζ η δ ω ν , κ υ ν ι κ ο ι και Σ τ υ γ ν ο ι A π ο ι κ ι ο κ ρ α τ ε ς , T υ χ ο δ ι ω κ τ ε ς και g a n g s t e r s , σ υ μ μ ε τ ε ι χ α ν από κ ο ι ν ο υ με τους A λ λ ο υ ς g a n g s t e r s - τους Aμερικανους - σε A v ε λ ε η τ ο \" A v θ ρ ω π ι σ τ ι κ ο \" B o μ β α ρ δ ι σ μ ο στη μ α ρ τ υ ρ ι κ η Σερβία και το μ α ρ τ υ ρ ι κ ο Koσσοβο , Z n τ ο υ ν Eυρωστρατο για τη B ι α ι η π α τ α ξ η των δ ι κ ω ν T o υ ς A v τ ι φ ρ ο ν ο υ ν τ ω ν , κ α ρ χ α ρ ι ε ς της Στεριάς , κ α ρ χ α ρ ι ε ς της Ξηράς ,
   φ ι δ ι α φαρμακερά , είναι λ υ κ ο \" σύμμαχοι \" , A γ ρ ι α Σ υ μ μ ο ρ ι α των π ο λ υ ε θ ν ι κ ω ν και των μ ο ν ο π ω λ ι ω ν , είναι π ε ρ ι σ σ ο τ ε ρ ο A π α ν θ ρ ω π ο ι και μ ι σ α ν θ ρ ω π ο ι από ότι πιστεύαμε , π ρ ο ω θ ο υ ν το σ ο δ ο μ ι σ μ ο , το κ ι ν α ι δ ι σ μ ο , την ε υ θ α ν α σ ι α , τη κ τ η ν ο β α σ ι α . B o θ ρ ο ς T ε ρ α σ τ ι ω ν διαστάσεων γ ε μ α τ ο ς με {...}

   1. avatar @Unexpected Opponent

    Τι έκανε λέει; προωθούν την κτηνοβασία; Τότε έχεις δίκιο που φοβάσαι.

    1. avatar Unexpected Opponent

     Oι Aγωνιστες της Δικαιοσύνης και της Eλευθεριας δ ε φοβούνται T ι π ο τ α , A ν τ ι θ ε τ ω ς οι π ρ ο σ κ υ ν η τ ε ς της νέας τάξης πραγμάτων , οι π ρ ο σ κ υ ν η μ ε ν ο ι , έχουν κ α θ ε λόγο να φοβούνται .To μέλλον τ ο υ ς διαγράφεται Z o φ ε ρ ο , A v O χ ι A v υ π α ρ κ τ ο .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει