Για όλους και για όλα μίλησε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας (10.02.2020).

Σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι το ελικόπτερο στο οποίο βρίσκονταν οι Βλαχάκος, Καραθανάσης και Γιαλοψός, που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια, δέχτηκε πυρά και γι’ αυτό έπεσε τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996.

Καμμένος για Ίμια

Για την τραγική νύχτα των Ιμίων, μίλησε ο Πάνος Καμμένος στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και ανέφερε πως ως υπουργός Εθνικής Άμυνας έψαξε για να βρει τι ακριβώς είχε συμβεί τότε.

«Είμαι πεπεισμένος πως το ελικόπτερο στα Ίμια δέχθηκε πυρά. Έψαξα να βρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα αλλά η τότε πολιτική ηγεσία είχε εξαφανίσει τα στοιχεία. Το ελικόπτερο βρίσκεται σε ένα τολ. Μόνο οι συνομιλίες έχουν αποχαρακτηριστεί. Άκουσα τις συνομιλίες του ελικοπτέρου των ηρώων μας εκείνο το βράδυ και σας πληροφορώ πως τους είχε προταθεί να προσνηωθούν σε τουρκικό σκάφος και εκείνοι αρνήθηκαν και προτίμησαν να πέσουν» τόνισε ο κ. Καμμένος και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά σήμερα, σημείωσε:

«Ποτέ δεν ήταν γκρίζα ζώνη τα Ίμια. Ούτε θα είναι. Όταν πηγαίνει εκεί ο υπουργός Άμυνας και καταθέτει στεφάνι εκεί ακριβώς που έπεσαν οι ήρωες, είναι επίδειξη σημαίας. Τι σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Πήγαινα με το ελικόπτερο ακριβώς πάνω από τα Ίμια. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγινε κατάθεση στεφάνων εκεί που έπεσαν οι ήρωες.

Τους επόμενους μήνες με τον Ερντογάν θα ζήσουμε σκληρές καταστάσεις. Στα ελληνοτουρκικά όσο κάνουμε πίσω αυτοί θα προελαύνουν. Δεν πρέπει καν να αναφέρουμε τον όρο συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ή για σχέδιο Ανάν 2».

Το πρόβλημα υγείας και τα χαμένα κιλά

«Πέρασα μια μικρή περιπέτεια της υγείας μου, έκανα μια εγχείρηση και αποφάσισα ν αλλάξω τον τρόπο ζωής μου. Αφαίρεσα ένα μεγάλο κομμάτι από το στομάχι μου και έτσι ήρθαν όλα τα άλλα. Υπήρχε μεγάλη πίεση όλα αυτά τα χρόνια. Η ευθύνη ήταν μεγάλη. Έπρεπε να μπορέσουμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και παράλληλα να συγκυβερνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα και ένα κόμμα που ήμασταν πολιτικά εκ διαμέτρου αντίθετοι» τόνισε ο Πάνος Καμμένος και κατέληξε χαριτολογώντας: «Με σκάσανε»!

Γιατί έφυγε από την πολιτική

Η απόφαση του Πάνου Καμμένου, λίγο πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να μην «κατέβουν» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ξάφνιασε πολλούς. Από τότε, ο πρώην υπουργός έχει αποσυρθεί, από την πολιτική. Και αποκάλυψε το γιατί και το περιστατικό που τον επηρέασε πολύ για να πάρει αυτή την απόφαση.

«Ο τρίτος μας γιος ο Νικόλας, κάποια στιγμή, ξέρετε πώς είναι τα πράγματα στην εφηβεία, τα παιδιά έχουν εκρήξεις. Κάποια στιγμή που τσακωθήκαμε γυρίζει και μου λέει “δεν έχεις το δικαίωμα να με βάζεις να πηγαίνω στο σχολείο και να απολογούμαι γιατί έκανες το ένα ή το άλλο”. Και αυτό με επηρέασε πολύ. Διότι πράγματι, τα παιδιά ενός πολιτικού δυστυχώς παίρνουν αν θέλετε και το βάρος, το οποίο δεν έχεις δικαίωμα από κάποια στιγμή και πέρα να το επιβάλλεις σε νέα παιδιά», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Καμμένος: Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να φύγουμε από την ευρωζώνη

«Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να πάρουμε 80 δισ. και να φύγουμε από την ευρωζώνη. Στις ταινίες μόνο ήθελε ο Βαρουφάκης να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Ακολουθούσε τη γραμμή Σόιμπλε. Αυτό που εσείς λέτε μνημόνιο ήταν η συμφωνία που έσωζε την Ελλάδα. Ήταν η ύστατη συμφωνία και ευτυχώς την πετύχαμε με τη βοήθεια των Αμερικανών και την εμπλοκή των Γάλλων» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσεθε:

«Μετά από αυτό, είπαμε με τον Τσίπρα πως πρέπει να λάβουμε νέα λαϊκή εντολή και πήγαμε σε εκλογές. Εκεί ο λαός αποφάσισε να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να κυβερνούμε».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στη ΝΔ.

«Παραμένω Καραμανλικός. Δεν έχει σχέση η ΝΔ που εγώ υπηρέτησα με αυτή που υπάρχει σήμερα. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω πίσω».

Πάνος Καμμένος: Είμαι ακόμα ερωτευμένος με τη γυναίκα μου

Ο Πάνος Καμμένος, πέρα από την υγεία και την απώλεια κιλών, απάντησε και σε άλλες προσωπικές ερωτήσεις.

Αποκάλυψε πώς γνωρίστηκε με τη γυναίκα του, με την οποία παραμένει, όπως είπε, ερωτευμένος.

«Με την Έλενα γνωριστήκαμε στη δίκη της 17Ν, όπου εγώ ήμουν μάρτυρας κατηγορίας και η Έλενα τότε συνήγορος πολιτικής αγωγής. Τότε την ερωτεύτηκα και είμαι ακόμη ερωτευμένος μαζί της γιατί είναι μαχήτρια. Είμαστε μαζί 16 χρόνια» είπε.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για τη σχέση της γυναίκας του με τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο.

«Αγάπησε τα παιδιά μου από τον πρώτο μου γάμο, περισσότερο από παιδιά της. Κάναμε στην αρχή να βγούμε τρία χρόνια. Ήταν εκεί και στα δύσκολα και στα εύκολα. Μου στάθηκε και μου στέκεται παραπάνω από ότι μια σύζυγος και μια σύντροφος. Πραγματικά κρατήσαμε μια οικογένεια με πέντε παιδιά, που είναι το στηριγμά μου» τόνισε.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι πόσο ήθελε να βγάλει τα παιδιά του από το στόχαστρο της δημοσιότητας.

«Αυτή τη στιγμή ήθελα να βγάλω από το στόχαστρο την οικογένειά μου. Θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση που ζούμε τώρα είναι πρωτοφανής να γίνονται επιθέσεις στα παιδιά, όπου πολιτικού κι αν είναι, ή στη σύζυγο. Και η Έλενα δέχθηκε επιθέσεις και τα παιδιά μου, αλλά και η γυναίκα του Πρωθυπουργού και η γυναίκα του Αλέξη Τσίπρα. Αυτές οι επιθέσεις είναι ανοίκειες. Αυτό πρέπει να λήξει άμεσα».

Και πρόσθεσε: «Η πολιτική δεν με εμπόδισε ποτέ να είμαι δίπλα στα παιδιά. Κάθε Κυριακή τρώμε μαζί το μεσημέρι, ακόμα και όταν ήμουν υπουργός φρόντιζα μία ημέρα από την εβδομάδα να είμαστε όλοι μαζί».

«Οι κόρες είναι άλλο πράγμα, αλλά είμαι πολύ ευτυχισμένος που είδα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν παρά την πίεση που δέχθηκαν και λόγω εμού από την πολιτική. Πιστεύω τώρα είναι πιο ευτυχισμένα γιατί έχω χρόνο και είμαι πολύ πιο κοντά τους και να τους βοηθήσω στα πρώτα τους βήματα» συμπλήρωσε.