Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου το ταξίδι που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς στο πλαίσιο των επαφών του στην αραβική χερσόνησο θα επιχειρήσει να συσφίξει τις σχέσεις με τις ηγεσίες των δύο χωρών προκειμένου να μην ισχύσει στην πράξη το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο συνεργασίας για τη χάραξη θαλασσίων συνόρων μεταξύ τους που επί της ουσίας πλήττει την εθνική μας ακεραιότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας (και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Βασιλείου), Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud και εν συνεχεία θα έχει συνομιλίες, παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με τον Υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Dr. Majid bin Abdullah Al Qasabi και ακολούθως με τον Διοικητή του Public Investment Fund (PIF) Yasir Al-Rumayyan.

Το μεσημέρι βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση παρουσία αντιπροσωπειών.

Το βράδυ θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) όπου την Τρίτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) Σεΐχη Hamed bin Zayed Al Nahyan και εν συνεχεία με τον Διάδοχο του εκεί Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στην αραβική χερσόνησο ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξης Διακόπουλος, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δελαβέκουρας.