«Και τα στοιχεία της Γραμματείας Καταναλωτή της ΓΣΕΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά επιβεβαιώνουν ότι η μόνη “ανάπτυξη” που μπορεί να επιτευχθεί στο πλαίσιο της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής και με την παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή της εξαθλίωσης και της οικονομικής ανασφάλειας του ελληνικού λαού», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Γραμματείας Καταναλωτή της ΓΣΕΕ και τη γεωμετρική αύξηση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

«Σε μια κοινωνία όπου τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από 10% που ήταν πριν 2,5 χρόνια έχουν εκτοξευθεί σήμερα στο 65%, όπου όσοι έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008 και μετά δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν, είναι επιτακτική ανάγκη α) να ληφθούν άμεσα μέτρα ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών με μερική ή και ολική διαγραφή τους και β) να ενισχυθεί το νομικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας προτού το κυβερνητικό success story οδηγήσει δεκάδες ακόμα χιλιάδες νοικοκυριά στο δρόμο και σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.