Μητσοτάκης: Θα εκμεταλλευτούμε γεωπολιτικά και οικονομικά το θετικό κλίμα για την Ελλάδα

«Έκανε μεγάλη αίσθηση η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:18
24/01/2020
Μητσοτάκης: Θα εκμεταλλευτούμε γεωπολιτικά και οικονομικά το θετικό κλίμα για την Ελλάδα
4
loading

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνομιλίας με δημοσιογράφους στο Νταβός, τόνισε πως το κλίμα για την Ελλάδα είναι πολύ θετικό, κάτι που η χώρα θα το εκμεταλλευτεί γεωπολιτικά και οικονομικά.

«Το γενικότερο κλίμα για τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι πολύ θετικό. Και θα το εκμεταλλευτούμε και γεωπολιτικά και οικονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση για το κλίμα που επικράτησε στο οικονομικό φόρουμ για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην έξοδο από την κρίση, όπως επίσης και τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε: «Όλοι πιστώνουν στην Ελλάδα ότι αντιμετώπισε μια κρίση δεκαετίας με τεράστια θεσμική ωριμότητα. Σε πολλές από τις συναντήσεις που είχα, εδώ στο Νταβός, μου ανέφεραν το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου. Έκανε μεγάλη αίσθηση η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς, δε, για την έκθεση της Νομικής Υπηρεσίας του γερμανικού Κοινοβουλίου ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Με μια πρώτη ανάγνωση μπορώ να σας πω ότι υποστηρίζει απόλυτα το δίκαιο των ελληνικών θέσεων και δεν νομίζω πια ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς την νομική διάσταση του θέματος. Η πολιτική διάσταση εξάλλου έχει ήδη αντιμετωπιστεί με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής».

Τέλος, μιλώντας για την Κλιματική Αλλαγή επισήμανε πως «υπάρχει απόλυτη κατανόηση ότι οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αφορούν το εδώ και το σήμερα. Και εκεί η Ελλάδα έχει βγει πολύ μπροστά, με μια φιλόδοξη ατζέντα για τη μετατροπή του ίδιου του αναπτυξιακού της μοντέλου πράγμα που συνιστά μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar @ Απάντηση σε: Από γκάφα σε γκάφα…

  Το ζήτημα είναι Εθνικό και όχι μικροπολιτικό. Ο Κούλης όντας ανεπαρκής (αυτό τουλάχιστον το γνωρίζει παιδιόθεν! Του το έλεγε συχνά ο ίδιος ο πατέρας του... Το παιδί δεν κάνει!) κινείται επικοινωνιακά με γνώμονα το κομματικό και προσωπικό του συμφέρον.

 2. avatar Από γκάφα σε γκάφα…

  Έκανε μεγάλη εντύπωση η επιλογή του λάθος προσώπου για προέδρος της δημοκρατίας. Η άσχετη με τα προσόντα που πρέπει να έχει ο πρόεδρος της δημοκρατίας Σακελλαροπούλου! Πώς θα σταθεί δίπλα στον Ερντογάν και τι θα πει στον Τραμπ;
  Ότι είπε ο Κούλης στη συνάντηση τους στην Ουάσιγκτον... Δηλαδή τίποτα!

  1. avatar Απάντηση σε: Από γκάφα σε γκάφα…

   Η αιτία που ανέφερες ίσως εκ πρώτης όψεως φαίνεται για γκάφα,
   το ότι όμως θα της λέει εκείνος τι να πεί κάθε φορά και ότι θα του υπογράφει ότι θέλει και χωρίς πολλά λόγια το σκέφτηκες;

 3. avatar One down two to go !

  Good bye Kastelorizo . .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει