Έχοντας στην ατζέντα του το θέμα της ενεργειακής συμμαχίας με το Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στο Τελ Αβίβ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς θα συνοδεύεται από οκτώ υπουργούς, Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Ενέργειας κ. Γιώργο Μανιάτη, Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκο Δένδια, Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο Ανώτατο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Ελλάδας-Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στις συναντήσεις θα συζητηθεί και το θέμα της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών που που περιλαμβάνει προγραμματισμένες κοινές ασκήσεις στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Συνεργασίας θα υπογραφούν περίπου δέκα συμφωνίες και πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ ομολόγων υπουργών. Πρώτος από όλους θα υπογράψει σχετικά πρωτόκολλα ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιώργος Μανιάτης ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του. Οι Ισραηλινές ενεργειακές εταιρείες παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις έρευνες για τις έρευνες για ανακάλυψη φυσικού αερίου στις περιοχές της Ελλάδας.