Σάλος έχει ξεσπάσει με την είδηση ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία από 1/1/2014 με εξαίρεση τους χρονίως πάσχοντες. Από εκεί και πέρα το εισιτήριο στα νοσοκομεία θα είναι 5 ευρώ ενώ 1 ευρώ θα δίνουν οι ασθενείς για κάθε συνταγή στο φαρμακείο.

Για το θέμα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: Έχω παραλάβει έναν ψηφισμένο νόμο ο οποίος δεν δίνει καμία δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να παρέμβει διότι από 1/1/2014 ισχύει η εφαρμογή του χωρίς την ενδιάμεση δυνατότητα του υπουργού να εκδώσει ή να μην εκδώσει μία υπουργική απόφαση. Εγώ στην διαπραγμάτευση με την τρόικα έχω θέσει την αλλαγή αυτού του νόμου με κάποια διαφορετική φιλοσοφία για να είναι κοινωνικά πιο δίκαιη. Η πρόταση είναι τα 25 ευρώ στην εισαγωγή να συνοδεύονται από εισοδηματικά κριτήρια. Τα χρήματα που θα μαζεύονται στα νοσοκομεία, θα πηγαίνουν σε έναν ειδικό λογαριασμό για να πληρώνονται οι ανασφάλιστοι και άποροι συμπολίτες μας».

Και είπε ακόμη ότι: «το “μαύρο χρήμα” στη χώρα μας έδινε και έπαιρνε. Αντί να γκρινιάζουμε, πάμε να φτιάξουμε το κράτος. Η κυβέρνηση έχει συλλάβει πάρα πολλούς και έχει εισπράξει αρκετά. Σε λίγο αυτοί που θα είναι φυλακή, θα είναι περισσότερους από αυτούς που είναι έξω».