Ξεκάθαρος ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέων μέτρων από τη στιγμή που η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της», είπε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και είπε ότι επαφές του έχουν να κάνουν με την ανάληψη της προεδρίας. «Δεν υπάρχει θέμα μέτρων. Η Ελλάδα υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα. Η Ελλάδα έχει κάνει θυσίες στο μέγιστο», επανέλαβε. Και τόνισε: «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφέστατος: Δεν πρέπει να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Ο κ. Κεδίκογλου πρόσθεσε ότι νέα μέτρα ζητούσαν όταν η Ελλάδα αποτύγχανε. «Τώρα η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της. Είμαστε σαφέστατοι. Το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει θα αντιμετωπιστεί με άλλη αντιμετώπιση και όχι με νέα μέτρα», είπε.

Με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας είπε ότι «Είναι μία διαβούλευση, μία εξέταση της πορείας του ελληνικού προγράμματος και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει ομαλά».