«Χούλιγκαν με παπιά» χαρακτήρισε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης την ομάδα ΔΕΛΤΑ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και συμπλήρωσε «έπεφταν με τα μηχανάκια μπροστά στο κόσμο ανεξέλεγκτα, χτυπούσαν ανεξέλεγκτα, έχουν γίνει δίκες, υπάρχουν βίντεο» ενώ παράλληλα συμφώνησε με τον Νίκο Τόσκα που αποφάσισε να την καταργήσει.

Ο Γ. Κυρίτσης ο οποίος ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε «άλλο ΜΑΤ και άλλο η Ομάδα Δίας, που είναι αστυνόμευση».

Στη συζήτηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον δημοσιογράφο – παρουσιαστή της εκπομπής παρενέβη ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Τι σας κάνει εντύπωση. Πριν από μία εβδομάδα έλεγαν μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, αυτοί οι οποίοι έχουν αστυνομικούς να τους φυλάνε. Τώρα ακούω ότι το κακό με την Ομάδα Δέλτα ήταν ότι ήταν ΜΑΤ. Συγγνώμη, όταν είχατε στήσει τα ΜΑΤ στου Μαξίμου σαν τέτρις, δεν σας ενοχλούσαν; Και σας ενοχλεί η Ομάδα Δέλτα; Η οποία πήγαινε να κάνει την δουλειά της δηλαδή να πάει κόντρα στους μπαλαχάκηδες και να προσταυτεύσει τους πολίτες» σημείωσε ενώ στη συνέχεια ο Γ. Κυρίτσης του απάντησε: «Εγώ έχω δει την Ομάδα Δέλτα να την πέφτει σε συνταξιούχους».

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί δήλωση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, που είχε αναφερθεί στην Ομάδα Δέλτα.

«Εγώ την κατήργησα γιατί ήταν ομάδα μπαχαλάκηδων από την μεριά του κράτους» επεσήμανε κ. Τόσκας .