«Η καταγραφή της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα γίνεται για πρώτη φορά», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι από το Μάρτιο έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα και γίνεται η αναγγελία προσλήψεων και μεταβολών. «Με την καταγραφή όλων των στοιχείων, πρέπει να κάνουμε τις εργασιακές σχέσεις», ανέφερε.

Η καταγραφή μαμούθ των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα θα αρχίσει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

«Εμείς θέλουμε την πλήρη αποτύπωση σε σχέση με τις αμοιβές που συνδέεται με το είδος των συμβάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Και μίλησε και για τα χρέη του ΙΚΑ. «Τα οφειλόμενα στο ΙΚΑ είναι από οφειλές που δεν έχουν δοθεί», είπε. Και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να υπάρξει αύξηση εσόδων από παλαιότερες οφειλές. Η αδήλωτη εργασία έχει μπει στο στόχαστρο εδώ και εβδομάδες», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι «υπάρχει σαφής κατεύθυνση να μειωθεί η αδήλωτη εργασία.
Αν δεν αποδώσει η προσπάθεια, δεν θέλει πολλή γνώση. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτό επηρεάζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Ξεκαθάρισε δε ότι «Έχει υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εσόδων. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί για να έχουμε την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος» και τόνισε: «Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια».