Στη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μετρό αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μέσω ραδιοφωνικής του δηλώσεων.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «στη στάση εργασίας του Μετρό, που προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος το πρωί και ταλαιπωρήθηκαν 1,5 εκατ. πολίτες στο λεκανοπέδιο, συμμετείχαν μόλις 18 άτομα από τα συνολικά 850».

Πρόσθεσε ότι, μια συνδικαλιστική μειοψηφία προχώρησε αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι σε αυτήν την κίνηση, με στόχο να αντιδράσει στην επανατοποθέτηση 20 ατόμων- κυρίως εκδοτών από τις διοικητικές υπηρεσίες- σε κεντρικά εκδοτήρια ενόψει και των εορτών.

Επίσης, ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα άτομα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν μεταφερθεί σε διοικητικές θέσεις, με αποτέλεσμα να λειτουργούν 21 εκδοτήρια και να υπολειτουργούν τα υπόλοιπα 40.

Μητσοτάκης για στάση εργασίας στο μετρό: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων».

Αυτό ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό, σε σχόλιό του στο twitter.

Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, είχε δηλώσει στο ΣΚΑΪ ότι: «Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύρια πολίτες. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί “νταβατζιλίκια” και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία».

Πρόεδρος εργαζομένων Μετρό: Πιθανή η κλιμάκωση

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών Σπύρος Ρεβύθης, σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6, αναφέρθηκε στους λόγους της αιφνιδιαστικής απόφασης των εργαζομένων στο Μετρό να προχωρήσουν σήμερα, Τρίτη, σε στάση εργασίας.Όπως είπε αρχικά «εμείς τους έχουμε ζητήσει να καλύψουν τα κενά. Είμαστε μείον 700 άτομα από το οργανόγραμμα».

Μιλώντας για την απόφαση μετακίνησης συναδέλφων του σε άλλες από τις οργανικές τους θέσεις και την απόφαση για τη στάση εργασίας, είπε ότι «κι εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την πρωτοφανή απόφαση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ χωρίς να κοιτάξει τις ανάγκες τις υπηρεσιακές και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «μια παρτίδα 25 άτομα και η ΣΤΑΣΥ ετοιμάζει άλλα 25 για μετακίνηση προκειμένου να κλείσει τρύπες που η ίδια έχει ανοίξει».

Ο ίδιος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης λέγοντας «εάν συνεχιστεί το ίδιο πράγμα, να πληρώνουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι, τότε είναι πιθανόν να υπάρξει κλιμάκωση».