Η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης στην ομιλία της στη Βουλή, μίλησε για προϋπολογισμό στα μεγέθη του οποίου μπορεί κάποιος ξεκάθαρα να δει την υπεραπόδοση των στόχων, τη μείωση των φορολογικών βαρών, την αύξηση του εισοδήματος για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, το σταθερό προσανατολισμό στην ανάπτυξη και τις νέες ευκαιρίες.

Τόνισε, την εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την πρόωρη αποπληρωμή δανείων της χώρας που πηγαίνουν σε υγεία, παιδεία και ασφάλεια, αλλά και την απαλλαγή της ομηρίας της χώρας από πιστωτικές γραμμές στήριξης και πακέτα χρηματοδότησης.

Η Έλενα Ράπτη αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις που ξεπαγώνουν και φέρνουν χιλιάδες δουλειές και για τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεκολλήσει τη χώρα από τις τελευταίες θέσεις της ανταγωνιστικότητας και να ξεκινήσει τη νέα εποχή του brain gain για την Ελλάδα.

Τέλος, υπογράμμισε πως όπως η κοινωνία στήριξε πολλές φορές τις τράπεζες είναι ώρα να κάνουν και οι τράπεζες το ίδιο με φθηνό χρήμα προς τις επιχειρήσεις και με ευαισθησία προς τα νοικοκυριά.