Αρκετά πλούσιο θα είναι το νομοθετικό έργο της Βουλής αυτή και την την εβδομάδα καθώς αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφιστούν τέσσερα σημαντικά σχέδια νόμου καθώς επίσης και ο Προϋπολογισμός του 2020.

Ειδικότερα, σήμερα θα ξεκινήσει στις αρμόδιες Επιτροπές η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που μεταξύ άλλων θα ρυθμίζει τον τρόπο χορήγησης των κοινωνικών επιδομάτων όπως είναι αυτό των 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται από την Πρωτοχρονιά.

Μέχρι το βράδυ το πολυνομοσχέδιο θα έχει περάσει από την Επιτροπές και αύριο Τρίτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την απόκτηση δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό.

Ακολούθως, θα εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυσυζητημένο σχέδιο «Ηρακλής» του υπουργείου Οικονομικών που θα ρυθμίσει τα «κόκκινα» δάνεια που προγραμματίζεται να ψηφιστεί την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16.

Και έπεται συνέχεια, καθώς το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 προκειμένου μετά από πέντε μαραθώνιες συνεδριάσεις να ψηφιστεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και με αυτό τον τρόπο να κλείσει το νομοθετικό έργο για φέτος.