Οργασμός νομοθετικού έργου: Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα ψηφιστούν 4 νομοσχέδια και ο Προϋπολογισμός

Πότε εισάγεται το καθένα στην Ολομέλεια, τι θα προβλέπουν και ποια προβλέπεται να περάσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8:35
09/12/2019
Οργασμός νομοθετικού έργου: Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα ψηφιστούν 4 νομοσχέδια και ο Προϋπολογισμός
2
loading

Αρκετά πλούσιο θα είναι το νομοθετικό έργο της Βουλής αυτή και την την εβδομάδα καθώς αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφιστούν τέσσερα σημαντικά σχέδια νόμου καθώς επίσης και ο Προϋπολογισμός του 2020.

Ειδικότερα, σήμερα θα ξεκινήσει στις αρμόδιες Επιτροπές η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που μεταξύ άλλων θα ρυθμίζει τον τρόπο χορήγησης των κοινωνικών επιδομάτων όπως είναι αυτό των 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται από την Πρωτοχρονιά.

Μέχρι το βράδυ το πολυνομοσχέδιο θα έχει περάσει από την Επιτροπές και αύριο Τρίτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την απόκτηση δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό.

Ακολούθως, θα εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυσυζητημένο σχέδιο «Ηρακλής» του υπουργείου Οικονομικών που θα ρυθμίσει τα «κόκκινα» δάνεια που προγραμματίζεται να ψηφιστεί την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16.

Και έπεται συνέχεια, καθώς το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 προκειμένου μετά από πέντε μαραθώνιες συνεδριάσεις να ψηφιστεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και με αυτό τον τρόπο να κλείσει το νομοθετικό έργο για φέτος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar φοξ101

    καντε και μκαμμια δουλεια, ολο φιεστες μςε τα εξαρχεια, καταντησατε γραφικοί!!!

    1. avatar Γραφικός

      καλημέρα γραφικέ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει