«Η Γαλλία είναι εταίρος πρώτης επιλογής για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα»

Ο Γάλλος πρεσβευτής, Πατρίκ Μεσονάβ. εξέφρασε την στήριξή του στη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:12
02/12/2019
«Η Γαλλία είναι εταίρος πρώτης επιλογής για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα»
5
loading

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και την ανάγκη να απαντηθεί από το σύνολο της Ευρώπης, έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Αθήνα, Πατρίκ Μεσονάβ.

Ο Γάλλος διπλωμάτης τόνισε ότι χώρα του «είναι ένας εταίρος πρώτης επιλογής για όλες τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα για τα για θέματα τα μεταναστευτικά, για τα θέματα ασφάλειας και για τα θέματα άμυνας».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίσκεψη του κ. Μεσονάβ γίνεται σε μία στιγμή «κατά την οποία η χώρα μας γίνεται αντικείμενο απίστευτων προκλήσεων εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας» είπε ο κ. Τασούλας και υπογράμμισε ότι «αυτή η προκλητικότητα η οποία στοχεύει στο να αναστατώσει το επίπεδο ασφάλειας και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να απαντηθεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από την συνολική Ευρώπη η οποία προσβλέπει σε σταθερότητα και ασφάλεια σε όλη την ιστορική περιοχή της Μεσογείου και προφανώς και στο νοτιοανατολικό της κομμάτι».

Αναφερόμενος στις ελληνογαλλικές «εντυπωσιακές παραδοσιακές σχέσεις σε όλους τους τομείς μεταξύ των οποίων και στον τομέα της άμυνας», ο κ. Τασούλας είπε ότι «τα ελληνικά εναέρια σύνορα αλλά και τα θαλάσσια ελληνικά σύνορα που είναι και Ευρωπαϊκά, τα προστατεύουν Έλληνες στρατιωτικοί αλλά και αεροσκάφη και πολεμικά πλοία που έχουν κατασκευαστεί στη φίλη και σύμμαχο Γαλλία. Αυτή η συμμαχία αυτό το δέσιμο με τη Γαλλία δεν αφορά μόνο το παρελθόν αφορά το παρόν και το μέλλον, για αυτό και όταν έχει κανείς δίπλα του έναν Γάλλο πρέσβη που είναι και ιστορικός, νιώθει διπλά σίγουρος ότι αυτή η σχέση, η δοκιμασμένη σχέση από την εποχή του Ναυαρίνου επειδή ακριβώς έχει ρίζες, έχει και προοπτική».

Γνωρίζουμε ίσως περισσότερο από τον καθένα, ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η Ελλάδα κυρίως στο Αιγαίο Πέλαγος, είπε από την πλευρά του ο κ. Πατρίκ Μεσονάβ: «Η Γαλλία πιστεύει ότι πρέπει να είναι ένας εταίρος πρώτης επιλογής για όλες τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα για τα για θέματα τα μεταναστευτικά, για τα θέματα ασφάλειας και για τα θέματα άμυνας προφανώς» τόνισε ο πρεσβευτής της Γαλλίας, και πρόσθεσε: «Αναγνωρίζετε ότι η χώρα μου υπήρξε παρούσα στις πάρα πολύ λεπτές και δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα όταν ετέθη το θέμα της παρουσίας της ή της μη παρουσίας της μέσα στην Ευρωζώνη. Σήμερα νέες προοπτικές ανοίγονται στο οικονομικό επίπεδο Η Ελλάδα σηκώνει το κεφάλι. Νέες προοπτικές ανοίγονται σε οικονομικό επίπεδο όπως χθες, όπως σήμερα έτσι και αύριο η Γαλλία έχει σκοπό να συνοδεύσει την επιστροφή της Ελλάδας και να σταθεί στο πλευρό της ως ένας ευνοούμενος εταίρος».

Τέλος, υπογράμμισε τον ρόλο του Ελληνικού Κοινοβουλίου λέγοντας «όλη αυτή η νομοθετική εργασία είμαι πεπεισμένος ότι θα επιτρέψει την Ελλάδα όχι μόνο την απογείωση της χώρας που είναι κάτι που περιμέναμε που είναι κάτι το επιθυμητό όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και ειδικότερα από τη Γαλλία».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar tzafar1

  Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Καρμπόν η τακτική Χίτλερ από τον Ερντογάν. Κανείς από τους συμμάχους δεν \"έβλεπε\" τον θηριώδη επανεξοπλισμό της Γερμανίας του μεσοπολέμου. Κανείς από τους συμμάχους δεν \"βλέπει\" τις πολεμικές προετοιμασίες της Τουρκίας τα τελευταία 20 χρόνια. Η Γερμανία παρότι είχε παρασύρει τον κόσμο σε ΔΥΟ καταστροφικούς ολέθρους, έχει την τύχη ακόμα και σήμερα να υπάρχει και σαν χώρα και σαν λαός. Το μέλλον είτε για την Τουρκία είτε για την Ελλάδα δε θα είναι τόσο ευοίωνο. Μια από τις δύο τις χώρες θα αφανιστεί από το χάρτη για πάντα. Μαζί με το λαό της. Όμως οι κοτζαμπάσηδες της Ελλάδος θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν το μέλλον χαθεί για την Ελλάδα, πρώτα θα χαθούν οι ίδιοι και ο σπόρος τους.

 2. avatar Απάντηση σε: Last 60 (θέλεις να δείς και άλλες πράξεις;)

  Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτος, Λιβύη και Ιταλία ήσαν έτοιμοι να υπογράψουν κοινή συμφωνία ΑΟΖ.. Κάτι όμως άλλαξε δραματικά εις βάρος μας το 2009 όταν άλλαξε χέρια η διακυβέρνηση του κράτους..Σημειωτέον επίσης, ότι η συμφωνία ΑΟΖ μεταξυ Αλβανίας και Ελλάδας που είχε ήδη υπογραφεί, δυστυχώς είχε ακυρωθεί απο τον νεοεκλεχθέντα Έντι Ράμα και κατα διαβολική σύπωση την ίδια ακριβώς στιγμή που η Ελλάδα είχε πέσει σε ξένα χέρια.

 3. avatar Last 60

  Από καλά λόγια καλά πάμε , πράξεις θέλω να δω . Φρεγάτες στο Αιγαίο και την Κύπρο , τσαμπουκά σε ΕΕ , ΝΑΤΟ και ΟΗΕ ,αν θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο .Ας ξεκινήσουν άμεσα προσπάθεια συγκρότησης αμυντικού πυρήνα χωρών εντός ΕΕ και ας μπουν μπροστά στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους .

  1. avatar Απάντηση σε: Last 60 (θέλεις να δείς πράξεις;)

   Τι και (?) γιατί άλλαξε απο τότε που η οριοθέτηση των χωρικών μας υδάτων στην μεσόγειο με όλα τα παράκτια κράτη και η θωράκιση των συνόρων μας σε Ιόνιο και Αιγαίο είχαν γίνει θηλειά στον λαιμό της Τουρκίας ;
   Την στρατιωτική δύναμη \"Frontex\" της ΕΕ που είχε αναλάβει να επιτηρεί τα ευρω-ελληνο-τουρκικά σύνορα για τη λαθρομετανάστευση, ποιός και γιατί την κατάργησε ;
   Η δημιουργία ελληνογαλλικής ακτοφυλακής, ο ελλιμενισμός Γαλλικών και Ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ναυτική βάση της Λέρου πότε για ποιό λογο και απο ποιόν είχε ακυρωθεί κατά διαταγή Μπούς με το που είχε αναλάβει (όπως την είχε αναλάβει) την διακυβέρνηση του κράτους το 2009 ;

  2. avatar Απάντηση σε > LAST 60

   Πράξεις !
   Γι τον λόγο αυτό ακριβώς το 2008-2009 Γαλλικά και Ρωσικά πολεμικά πλοία με ενέργειες της τότε κυβέρνησης, ελλιμενίζονταν στην ναυτική βάση της Λέρου (η οποία και είχε ανακαινισθεί απο το ΝΑΤΟ).
   Επίσης, η τότε κυβέρνηση είχε μέσω ΕΕ εγκαταστήσει στο Αιγαίο την Frontex η οποία ήταν υπεύθυνη για τις εισροές μη ευρωπαίων κατοίκων.
   .
   Αυτές οι στρατηγικές κινήσεις φίλε όπως και κάποιες άλλες, που είχαν δέσει την Τουρκία χειροπόδαρα, έγιναν στάχτη μόλις ανέλαβε (όπως ανέλαβε) η επόμενη κυβέρνηση και φυσικά καθ\' υπόδειξη . . γνωρίζεις ποίων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει