Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοτάξιο της παράκαμψης Στυλίδας, που είναι ένα τμήμα του ΠΑΘΕ και το οποίο κατασκευάζεται στη Φθιώτιδα, υπογράμμισε: «Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μέσα σε 3 χρόνια είχε φτιάξει το μεγάλο έργο του Εθνικού δρόμου Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Εδώ πέρα σταματάμε κάθε τόσο από προβλήματα γραφειοκρατίας, από προβλήματα ελλείψεως πόρων. Αυτά είναι έργα μεγάλα και απαιτούνται να γίνουν, εάν θέλουμε πραγματικά να είμαστε μέσα στην Ευρώπη μαζί με τους άλλους».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο «βαλτωμένο» σημειώνοντας συγχρόνως πως «εδώ αποτυπώνεται η εγκληματική πολιτική της έλλειψης προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Και το ελάχιστο της ανάπτυξης που απαιτεί ο τόπος. Εδώ φωτογραφίζεται αυτή η οικονομική πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην ανεργία και στα λουκέτα». Νωρίτερα ο νομάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Χειμάρας αναφέρθηκε στην προϊστορία του έργου και το γεγονός ότι από τις αρχές του 2010 το συγκεκριμένο έργο έχει εγκαταλειφθεί, μιας και η ανάδοχος εταιρεία, η ΑΤΤΙΚΑΤ, αντιμετωπίζει σειρά από προβλήματα και το τελευταίο διάστημα, όπως υπογραμμίστηκε, υπέβαλε αίτημα για να ενταχθεί στο άρθρο 99, οι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί και το έργο έχει ανακαταληφθεί.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη νομαρχία Φθιώτιδας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποψηφιότητα του νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα για την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θέλοντας να αναδείξει ένα κλίμα ενότητας μεταξύ των στελεχών της Ν.Δ. και να περάσει το μήνυμα ότι η εικόνα που υπήρχε ανάμεσα στον Θανάση Χειμάρα και τον Θανάση Γιαννόπουλο δεν υπάρχει πλέον.

Ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λαμιέων ο κ. Γιώργο Κοτρωνιά, ενώ για περισσότερο από δύο ώρες είχε συναντήσεις με πολίτες στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας πριν καταλήξει σε σύσκεψη στην ΕΑΣ Λαμίας όπου το Δ.Σ. της ΕΑΣ Λαμίας αλλά και αγροσυνδικαλιστές τον ενημέρωσαν για τα κεντρικά αγροτικά θέματα της περιοχής με έμφαση στα αρδευτικά έργα που λείπουν, αλλά και στις αποζημιώσεις που δεν έχουν καταβληθεί.

Τέλος, το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει συναντήσεις με τη διοίκηση του εργατικού κέντρου της Φθιώτιδας αλλά και την διοίκηση του ΕΒΕ ενώ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στις 7:30 το βράδυ.