Πρόταση να συμμετάσχει στο εγχείρημα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» που συστήνεται προκειμένου να οργανώσει τις επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ένα σημαίνων στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που φέρουν και την ιδιότητα του πανεπιστημιακού.

Όπως μαθαίνουμε η Επιτροπή προσέγγισε τον κ. Κωνσταντίνο Τσουκαλά, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία, είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος και βέβαια εξελέγη.

Ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, βλέπει θετικά την προοπτική να συνδράμει στο μεγαλεπίβολο εγχείρημα με την εμπειρία του, το οποίο ως γνωστόν τελεί υπό την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Την ίδια ώρα είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα συμμετάσχει τελικά στην Επιτροπή ο καθηγητής νεώτερης ιστορίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνης Λιάκος, ο οποίος είναι σύντροφος της τέως υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπα.