Σήμερα το απόγευμα στις 6 συνεδριάζουν στη Βουλή η Πολιτική Γραμματεία, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και της ΟΕΣΚΕ (Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου Κινηματικής Εξόρμησης) του ΜέΡΑ25.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν: «Πρώτον, η κατάσταση στη Χρεοδουλοπαροικία μας, αλλά και στην ΕΕ, ενώπιον του προϋπολογισμού, αλλά και του “αναπτυξιακού” νομοσχεδίου και το πώς θα τοποθετηθεί το ΜέΡΑ25 σε αυτά.

Δεύτερον, θα γίνει ενημέρωση για το κοινοβουλευτικό έργο και για άλλα επίκαιρα νομοσχέδια/επιτροπές/θέματα, όπως είναι οι απόδημοι, η Αναθεώρηση του Συντάγματος, η επιτροπή για το ΝΑΤΟ, η επιστολή από τον περιφερειάρχη για τον ΧΥΤΑ και θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τρίτον, θα γίνει ενημέρωση από την ΟΕΣΚΕ για τον οδικό χάρτη της προσυνεδριακής διαδικασίας και θα αναζητηθούν διδάγματα για το καταστατικό από τη μέχρι τώρα εμπειρία.

Τέταρτον, θα συζητηθεί η σύγκληση των Τομέων του ΜέΡΑ25 και η δημιουργία “σκιώδους κυβέρνησης”.

Πέμπτον, θα συζητηθούν οι εκδηλώσεις – κινητοποιήσεις του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη την 1η Νοεμβρίου, με την ομιλία του γραμματέα του κόμματος, Γ. Βαρουφάκη, στους φοιτητές, οι παρουσιάσεις του γραμματέα εκτός Ελλάδας το επόμενο διάστημα, η Πανευρωπαϊκή Συνέλευση του DiEM25 στην Πράγα στις 23 και 24 Νοεμβρίου, το κοινό Συνέδριο DiEM25-MέΡΑ25-Εργατικό Κόμμα Βρετανίας στις Βρυξέλλες στις 18 Ιανουαρίου, καθώς και η αποστολή του DiEM25-MέΡΑ25 στο συριακό Κουρδιστάν.

Τέλος, θα συζητηθούν και θέματα επικοινωνίας».