Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση αλλά και τα επιτελεία των κομμάτων που την στηρίζουν.

Παρά τους χαμηλούς τόνους που κρατούν όλοι για τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα και αυτή τη φορά για εφαρμογή των συμφωνηθέντων, παρά την τεχνίτη ηρεμία που επέβαλαν στις μεταξύ τους σχέσεις οι κυβερνητικοί εταίροι, το Μέγαρο Μαξίμου είναι περισσότερο παρά ποτέ προβληματισμένο και ανήσυχο.

Με τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων επί θύρας, με την τρόικα να πιέζει για άμεσο κλείσιμο ΔΕΚΟ με πρώτη την ΕΡΤ, με τους πολίτες να συμπληρώνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και να συνειδητοποιούν τα έμμεσα ή άμεσα χαράτσια του 2013, οι επιτελείς και των τριών κυβερνητικών εταίρων δεν κρύβουν την ανησυχία τους συζητώντας ήδη στο παρασκήνιο τρόπους αντιμετώπισης της κοινωνικής έντασης που φοβούνται ότι μπορεί να κορυφωθεί και μέσα στο καλοκαίρι.

Η αποχώρηση του ενεργειακού κολοσσού της Gazprom θεωρείται ότι είναι ένα ακόμα γεγονός που έρχεται να προστεθεί αρνητικά στην συλλογική κοινωνική συνείδηση με δεδομένο ότι στην Ρωσία προσβλέπει συνολικά η ελληνική αγορά -πέρα του τομέα της ενέργειας- για επενδύσεις και εξαγωγές.

Υπό αυτές τις συνθήκες κάνει το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων χωρίς να επιβεβαιώνεται από το Μαξίμου η πληροφορία ότι επίκειται νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων ενδεχομένως μέσα στην εβδομάδα.

Βέβαια το αν θα γίνει ή όχι συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μικρή σημασία έχει αφού οι κ.κ. Σαμαράς, Κουβέλης και Βενιζέλος βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, το ίδιο και τα επιτελεία τους με συντονιστή τον υπουργό επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη.

Ας σημειωθεί ότι ένα ακόμα θέμα που προβληματίζει τους κυβερνητικούς εταίρους είναι τα γεγονότα στην Τουρκία και το πόσο αυτά μπορεί να επιρρεάσουν και να πυροδοτήσουν κοινωνική ένταση και στην Ελλάδα.

Όλο αυτό το διάστημα και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης παρακολουθούν με προσοχή την στήριξη και την βοήθεια που δίνουν οι Έλληνες στους Τούρκους διαδηλωτές κυρίως μέσα από τα social media και ανησυχούν για τη σπίθα που μπορεί να μεταφερθεί στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.