Σύγκρουση αύριο στη Βουλή για τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα ανεβάσουν τους τόνους με αφορμή την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8:33
25/09/2019
Σύγκρουση αύριο στη Βουλή για τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας
32
loading

Σε θέση μάχης βρίσκονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση καθώς αύριο το πρωί αναμένεται να δούμε την πρώτη μεγάλη κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών στην αρμόδια Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος που σήμερα από τις 10 η ώρα έχει στην αίθουσα της Γερουσίας την πρώτη σχετική συνεδρίαση επί της αρχής ώστε να... προλειανθεί το έδαφος για τα όσα θα ακολουθήσουν.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσουν όπως μαθαίνουμε τους τόνους την Πέμπτη αφού η συζήτηση θα αφορά την την αλλαγή του άρθρου 3 που αφορά τις σχέσεις μεταξύ Κράτους - Εκκλησίας καθώς επίσης και την θρησκευτική ουδετερότητα.

Ενώ οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν να υπάρχουν χαμηλοί τόνοι και κλίμα συναίνεσης ή στην καλύτερη περίπτωση εντάσεις μικρής κλίμακας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παραπέμψει σε Προανακριτική Επιτροπή τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis, στον ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνουμε ότι πήραν απόφαση να συγκρουστούν μετωπικά με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Επί τούτου μάλιστα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κλειστή σύσκεψη στον δεύτερο όροφο της Βουλής που βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος της Αριστεράς,

Τι ισχύει σήμερα

Το άρθρο 3 του Συντάγματος είχε κριθεί ως αναθεωρητέο μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου με 150 ψήφους από την προηγούμενη Εθνική Αντιπροσωπεία, με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο να διατυπώνουν την αντίθεσή τους στη ρήτρα περί ουδετερόθρησκου κράτους. Μέχρι και σήμερα ο υπέρτατος νόμος του κράτους αναφέρει τα εξής:

«1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού  τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3. Το κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη».

Ποιες αλλαγές προτείνονται

Η πρόταση του υπερψηφίστηκε πριν από επτά μήνες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (που είχαν τότε ως κυβέρνηση την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο) ως προς την πρώτη παράγραφο του άρθρου 3, προέτασσε τη διακήρυξη ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη. Ακολούθως τονιζόταν η αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως επικρατούσας θρησκείας, δογματικά ενωμένης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες ορθόδοξες εκκλησίες. Το άρθρο συμπληρώνεται από ερμηνευτική δήλωση, με την οποία αποσαφηνίζεται ότι ο όρος «επικρατούσα θρησκεία» δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας και δεν συνεπάγεται επουδενί δυσμενείς συνέπειες εις βάρος άλλων θρησκευμάτων ή της εν γένει θρησκευτικής ελευθερίας

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης, εκφράζοντας τις θέσεις του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμου, έχει δηλώσει ότι "δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και καμία απολύτως ανάγκη εθνική, κοινωνική ή άλλη, για την αναθεώρηση και αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος ή για την εισαγωγή μιας ιδεολογικά, πολιτικά, νομικά και επιστημονικά αόριστης, ηθελημένα συνθηματικής και αμφίσημης και δήθεν εκσυγχρονιστικής ρήτρας περί ουδετερόθρησκου κράτους. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν το άρθρο 13 του Συντάγματος εγγυάται απολύτως το απαραβίαστο της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους τους πολίτες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

32
σχόλια
 1. avatar Αναλυτής

  Και η Υποσαχάρια Αφρική έχει 63% χριστιανική πλειοψηφία: https://www.pewforum.org/2011/12/19/global-christianity-exec/ Μήπως θέλουν κάποιοι να της μοιάσουν;

 2. avatar SER 30

  και δεν συνεπάγεται επουδενί δυσμενείς συνέπειες εις βάρος άλλων θρησκευμάτων ή της εν γένει θρησκευτικής ελευθερίας ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΤΙ ΤΗΣ ΧΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΙΣΩΣ ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΑ . ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΚΑΙ \'\' ΣΕ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ \'\' ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ? ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΝ ΕΙΝΑΙ . ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΑΦΕΙΑ ΑΛΛΑΝΤΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .

  1. avatar Περίεργος.

   Βρήκες τα κεφαλαία σε προσφορά η νομίζεις οτι δίνουν κύρος στο νεφελώδες κείμενο;

 3. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

  οι θρησκειες ειναι προιστορικα δημιουργηματα του ανθρωπου. ξυπνατε επιτελους. η γη δεν ειναι επιπεδη τα φιδια δεν μιλανε και κανεις δεν μπορει να περπατησει στο νερο. κανατε τα παραμυθακια επιστημονικης φαντασιας θεικα. και μην ξεχνατε οτι και στο δρομοκαιτειο καποιοι νιωθουν ωραια γιατι ακουνε φωνες νοιωθουν παρουσιες και βλεπουν θαυματα...

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Αν μπορείς να αποδείξεις με επιχειρήματα η επιστημονικά επιχειρήματα ότι η ζωή μπορεί να προέλθει από το μηδέν ή από ανόργανη ύλη ( χρησιμοποιοντας όποια υλικά και αν θέλεις, σε ότι αναλογία θέλεις, με τις ιδανικές συνθήκες για την δημιουργία ζωής, κάνοντας όσα πειράματα θέλεις) τότε ναι δεν έχουμε ανάγκη τον Θεό της Αγίας Γραφής για να εξηγήσουμε την ύπαρξη της ζωής μόνο σε έναν πλανήτη σε ολόκληρο το σύμπαν. Αλλά μέχρι τότε ότι έχει πει ο Θεός της Αγίας Γραφής , επαληθεύεται σε όποιο θέμα και αν αναφέρεται. Μέχρι να μπορέσεις εσύ ή κάποιος άλλος επιστήμονας μπορέσει να δημιουργήσει ζωή ισχύει αυτό που είπε ο Θεός στον Αδάμ (χώμα είσαι και στο χώμα θα επιστρέψεις ) Γένεση 3:19. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου ότι ο άνθρωπος στην διάρκεια των αιώνων έκανε θρησκείες και θεούς στα μέτρα του και στα γούστα του. Όμως ο αληθινός Θεός της Αγίας Γραφής πάντα έχει παρουσία σε αυτή την Γη και στην ανθρώπινη ιστορία.Δηλαδη ποτέ δεν έπαψε ο αληθινός Θεός να έχει πιστούς σε αυτή την Γη. Αν θέλεις να το επαληθεύσεις αυτό που λέω διάβασε την Αγία Γραφή. Για αυτό μην μπερδεύεις της θρησκείες των ανθρώπων με την διδασκαλία και την αλήθεια, την αγάπη και την δικαιοσύνη του Ιησού Χριστού. Ο Ιησούς Χριστός μας είπε την αλήθεια+μόνο την αλήθεια. Ο Ιησούς Χριστός πριν διδάξει κάτι το εφάρμοσε πρώτα ο ίδιος στον εαυτό του. Για αυτό και η διδασκαλία Του είναι τόσο ελκυστική αλλά+αξεπέραστη στους αιώνες. Γνώρισε τον Ιησού Χριστό της Καινής Διαθήκης+ δεν θα απαγοητευτείς ποτέ γιατί ο Ιησούς είναι η ζωή.

  2. avatar Sotiris

   δηλαδή αγαπητέ ΜΗΤΣΣΣΣΣ ο άνθρωπος είναι μόνο κρέατα και κόκαλα !
   Όπως ας πούμε τα σκυλιά, οι λύκοι, τα τσακάλια, οι κότες, τα σκουλήκια ..... αυτή είναι η εκτίμησή σου, σαν ορθολογιστή ........ ας πούμε......
   Εσύ πιστεύεις αυτό, εγώ το εκ διαμέτρου αντίθετο.
   Γιατί να είναι το δικό σου σωστό ή κάποιου άλλου σωστό, και όχι το δικό μου ? και οι δύο μας χρησιμοποιούμε γύρω στο 30% του μυαλού μας. Έναν που βρέθηκε με μία μονάδα επί πλέον οι σύγχρονοί του τον είχαν για τρελό, ενώ γρήγορα αποδείχθηκε διάνοια, σκέψου τι μπορεί να γινότανε εάν είχαμε 3 - 4 μονάδες επί πλέον !
   Το να είμαστε απόλυτοι, απλά δεν \"λέει\". Απόλυτα σίγουρα δεν υπάρχουν μόνο αυτά που φαίνονται με τα μάτια μας. Υπάρχουν και πολλά άλλα που καθορίζουν απόλυτα την διαδρομή μας, την ύπαρξή μας, αλλά δεν είναι άμεσα ορατά και εμφανή.
   Πρέπει να έχουμε την δύναμη να βάλουμε σε τάξη την νοημοσύνη μας, τον εαυτό μας, τα πάθη μας ώστε να μην υποκύψουμε στο, ε\' αφού δεν το καταλαβαίνω, δεν υπάρχει ή το αρνούμαι.
   Ψάξε και θα βρείς. Θυμήσου με.

   1. avatar advouk7

    Σωτήρη συμφωνω στο ότι πρέπει να ψάχνεις. Δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια πέρα απ το γεγονός ότι οι φυσικοί νόμοι δεν αλλάζουν. Ούτε το νερό γίνεται κρασί με προσευχές, ούτε αναπαράγεται το είδος μας με κρινους. Το μόνο βέβαιο στο Σύμπαν είναι οι αναλλοίωτοι νόμοι της φυσικής. Η βαρύτητα σε έλκει, δε σε απωθεί. Η ενέργεια διατηρείται και δεν δημιουργείται εκ του μη όντως. Η αναπαραγωγή γίνεται με κυτταρική διαίρεση, οχι με άγγελο κυρίου. Πίστευε και μη, ερευνα.

    1. avatar Sotiris

     Φίλε adnouk7 θέλουν μία συζήτηση σοβαρή αυτά που αναφέρεις. Το μόνο που θα σου πω είναι ότι δεκτή η απάντησή σου ως απάντηση ενός τεχνοκράτη. Απόλυτα δεκτή.
     Προσωπικά την τεχνοκρατική διάσταση των πραγμάτων την σέβομαι απόλυτα. Είναι η πρόοδος και ύπαρξη της υπόστασής μας. Αλλά μέχρι εκεί.
     Το θρησκευτικό είναι άλλο. Είναι βίωμα, που αν σου γράψω αυτά που πρέπει, θα πεις αυτός είναι άμεσα για το Δαφνί. Όμως πριν το κορυφαίο \"πίστευε και μη ερεύνα\" και για να φθάσεις σ\' αυτό, υπάρχει το \"ερευνάται τα γραφάς\" !
     Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι σ\' αυτά υπάρχει αντίφαση. Εάν όμως το πιστεύεις, .... ψάξε, ψάξε καλά και σίγουρα είσαι σε καλό δρόμο.
     Τέλος σε άλλο σχόλιό σου, πιό κάτω, νομίζω ότι εμένα ρωτάς εάν συμφωνώ με την αναγραφή στο Σύνταγμά μας της Εκκλησίας και της Θρησκεία μας.
     Θα σου απαντήσω αβασάνιστα, ΝΑΙ, βεβαίως στην Ελλάδα ΜΑΣ πρέπει και οφείλεται να αναγράφεται. Είμαστε μία μικρή χώρα, και από την πολύ εξυπνάδα μας, πληγωμένοι εμείς και η χώρα μας ανεπανόρθωτα. Ο μοντερνισμός, ο λεγόμενος και προοδευτισμός, μας έχει φυράνει τα μυαλά, μας έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης. Μόνο και μόνο γι αυτό, πρέπει να υπάρχει αυτή η αναφορά στο Σύνταγμα.
     Σε κανένα κράτος του κόσμου δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν αυτά που έκανε σε μία μόλις 4/ετία ο αλ666 ! Και παραφυλάνε πολλοί σαν κι αυτόν για άλλες καινούργιες καταστροφές, μ\' εμάς να παλεύουμε με μειωμένες έως μηδενικές αντοχές για την επιβίωση μας, απεμπολώντας άθελά μας την επιβίωση της Πατρίδας μας

     1. avatar advouk7

      Συμφωνω και μπράβο για τον ευγενικό σου τόνο. Οι περισσότεροι εδώ μέσα βρίζουν. Ένα λάθος να επισημάνω ότι μετά το πίστευε και μη έχω κομμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις αρκεί να το έχεις ερευνήσει και υποστηρίξει με δεδομένα. Επίσης, δε συμφωνώ ότι η ταυτότητα ενός πολιτισμού ειμαι η θρησκεία με τρανό παράδειγμα εμας που έχουμε παραμείνει Έλληνες παρ\' όλο που μας επιβλήθηκε εν μέρει άλλη θρησκεία απ την πατρώα μας. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώνω μεσω του κρατικού προϋπολογισμού το δικαίωμα του θρησκευεσθαι αλλά λόγω της επιθυμίας μου για πραγματικα σύγχρονο και ανεξιθρησκο κράτος, διαφωνώ με την αναφορά θρησκεύματος στο Σύνταγμα μας. Ο Ελληνισμός είναι οικουμενικός και τον ενώνει η ιστορία του, οχι η θρησκεία του.

     2. avatar Sotiris

      Θα μου επιτρέψεις κλείνοντας μία μόνο ερώτηση : εκτιμάς ότι οι Έλληνες είναι ώριμοι να έχουν ανεξίθρησκο Κράτος ? οι \"εκλεκτοί\" τους είναι ώριμοι να το αντιμετωπίσουν ? έχουν το Έθνος τους σε άνθιση ή σε μαρασμό ? είναι ενωμένοι ή έτοιμοι να διχαστούν ?

     3. avatar advouk7

      Ναι, πιστεύω ότι πλέον είναι γόνιμο το έδαφος για τέτοιου είδους αλλαγές στο Σύνταγμα. Συμφωνω ότι είμαστε μια διχασμένη κοινωνία, αλλά για πολιτικούς λόγους οχι θρησκευτικούς. Και μη ξεχνάμε ότι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής σύγκλισης είμαστε υποχρεωμένοι πλέον.

     4. avatar Αλλος

      advouk7
      Σου βγάζω το καπέλο,τα σχόλιά σου είναι από τα πιό ψύχραιμα και ωριμα.

     5. avatar advouk7

      Φίλε μου στη κοινωνία του διχασμού που ζούμε αυτο πρέπει να ειναι το πολιτιστικό μας όπλο. Η ψυχραιμία και η λογική. Και φυσικά η ευγένεια η οποία δυστυχώς περισσεύει.

   2. avatar Ονομα

    Αρνούμαι να αποδείξω ότι υπάρχω, λέει ο Θεός, γιατί η απόδειξη αρνείται την πίστη και χωρίς την πίστη είμαι ένα τίποτα.

 4. avatar Sotiris

  θα μιλήσουν και οι Εθνομηδενιστές Άθεοι ?
  Αλήθεια τι να μας πούν ?
  Είναι μια από τις χειρότερες διαχρονικά κατάντια της Πατρίδας μας, του Ελληνικού Κράτους η ύπαρξη Άθεων, Εθνομηδενιστών στην Βουλή μας.
  Έχουμε ξεφτίσει τελείως σαν Λαός, σαν Έλληνες, σαν άνθρωποι, την στιγμή που έχουμε βάλει τέτοιας ποιότητας λεγόμενους \"Έλληνες\", αμόρφωτους και όχι μόνο, στην Εθνική μας Αντιπροσωπεία !
  Δεν έφταναν τα λεγόμενά τους, τα πεπραγμένα τους, η έπαρσή τους, η αλαζονεία τους, οι σκέψεις τους, η βλακεία τους για κάθε επιστητό επί μία 5ετία, εμείς εκεί......τους ξαναβάλαμε να μιλάνε εξ ονόματός μας Ελληνάρες ! ! ! !
  Ας προσέχουμε εάν έχουμε καθόλου Ελλάδα μέσα μας, γιατί είμαστε μικρό Κράτος και ο αφανισμός μας είναι εύκολος ! πολύ εύκολος ! δεν δικαιούνται πολυπολιτισμικοί Ανθέλληνες να υπάρχουν στην Ελλάδα μας.

  1. avatar @Sotiris

   βγαλε την περικεφαλαια δεν ανοιξε το τριωδυο ακομα λουλη!!

  2. avatar Εχεις πρόβλημα

   Νομίζεις οτι ζείς στο Βυζάντιο στην εποχή του εγκληματία Κωνσταντίνου καί της ανήθικης μαμάς του Ελένης.
   Πρόσεχε τις παρέες σου,δε θα σου βγεί σε καλό.

   1. avatar Sotiris

    τα νομίσματα στο χρηματιστήριο φίλε.
    Κι εγώ κι εσύ ζούμε σήμερα.
    Το θέμα είναι είμαστε \'Ελληνες ?
    Είμαστε σοβαρά σκεπτόμενοι, ανοιχτόμυαλοι, Έλληνες με αρχές, Άνθρωποι με αρχές με πραγματικά οράματα και πρότυπα, αναγνωρίζοντας ίδια και ίσα δικαιώματα σε όλους, σεβόμενοι το παρελθόν μας, δημιουργώντας για το παρόν και σκεπτόμενοι το τι μέλλον θα αφήσουμε στους απογόνους μας.

    1. avatar Ανοιχτόμυαλοι?????

     Εσύ πότε θα γίνεις;

 5. avatar advouk7

  Άλλο η εκκλησία και άλλο το κράτος. Το κράτος διευθετει τα εγκόσμια και η εκκλησία τα επουράνια ζητήματα. Ένα σύγχρονο κράτος δεν θα πρέπει να έχει στο Σύνταγμα του αναφορά στην Εκκλησία.

  1. avatar Sotiris

   εξαρτάται φίλε μου για ποιό Κράτος μιλάς.
   Άλλο η Αμερική, άλλο η Γερμανία, άλλο η Ιορδανία, άλλο το Ιράν, άλλο η Τουρκία, άλλο η Ελλάδα.
   Δεν συμφωνώ μαζί σου. Αν θέλεις διάβασε το σχόλιό μου από επάνω.

   1. avatar advouk7

    Δε σημαίνει πως είμαστε άθεοι αν βγάλουμε τις θρησκευτικές αναφορές απ το Σύνταγμα μας. Ο κάθε ένας στο χώρο που εκπροσωπεί.

    1. avatar Sotiris

     Ουδέποτε είπα ότι αυτό σημαίνει. Ξαναδιάβασε την απάντησή μου σ\' εσένα.

     1. avatar Σωτήρη

      είσαι κι εσύ αθεος!

      Απλά εγώ πιστεύω σε έναν λιγότερο θεό από ότι εσύ. Όταν καταλάβεις για ποιόν λόγο απορρίπτεις όλους τους άλλους θεούς, θα καταλάβεις γιατί απορρίπτω και εγώ τον δικό σου.

     2. avatar advouk7

      Συγνωμη αν δε κατάλαβα, αλλά στη παραπομπή σου αυτά λες. Τέλος πάντων, συμφωνείς με την αναφορά της εκκλησιάς στο Σύνταγμα ή όχι και γιατι; Ας γίνει εποικοδομητική η συζήτηση.

 6. avatar Social Distortion.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε για να σκίσει τα μνημόνια, σεισαχθεια, δεν πληρώνω, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη κτλ κτλ κτλ
  Δεν έκανε τίποτα απο ολα αυτά. Το αντίθετο μάλιστα.
  Τις ιδεοληπτικες απόψεις που τους ειχαν στο 4%,θέλουν να τις εφαρμόσουν ντε και καλά.
  Εμ δεν θα σας κατσει κουμμούνια.

  1. avatar Αγυγιρο κεφάλι

   Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση τώρα και ο λαός τον τιμώρησε..Αν και δεν έγιναν ακριβώς όπως τα λες αλλά τέλος πάντων..
   Για πες μας όμως ψηφοφορε της ΝΔ ποσα λεφτά χρωστάει το κόμμα σου στον Ελληνικό λαό;;Πόσα λεφτά χρωστάει η εφημερίδα του αρχηγού σου;;;
   Σου αρέσει που τον τόπο τον κυβερνάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης;;;Που οι δημοσιογράφοι έχουν περισσότεροι δύναμη και διαμορφωθούν άποψη όπως στην βόρεια Κορέα;;;
   Προφανώς και δεν σου αρέσουν όλα αυτα,αλλά σου αρέσει που θα σε ξανά προσλάβουν στην δουλειά μέσα από τα ρουσφέτια και αυτός είναι ο λόγος που ψήφισες αυτούς τους τύπους..
   Υγ:Το κόμμα που κυβερνάει την Ελλάδα είναι υπεύθυνο για την τριετίας 2012-2014 για 1.500 αυτοκτονίες...
   Αυτό το τελευταίο μην το παίρνεις πολύ στην πλάκα, είναι σοβαρό..
   Υγ:Να χαίρεσαι τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Άδωνη Γεωργιάδη....

   1. avatar Social Distortion.

    Καμμένο κεφάλι πρέπει να γράφεις. Εκτός θέματος φυσικά.

    1. avatar Αγυγιρο κεφάλι

     Εγώ δεν σε έβρισα.. Έγραψα κάτι με επιχειρήματα...
     Είδες ποσό φασίστας είσαι..Να κρύβεσαι πίσω από το πληκτρολόγιο και να βρίζεις.. Ξεκάθαρα ορισμού φασίστα...

 7. avatar Χωρισμος

  Μια μονο πληροφορια ο Μουσολινι το 1926 χωρισε την εκκλησια απο το κρατος

  1. avatar Ονομα

   Ο Μουσολίνι είπε:
   \" Η θρησκεία είναι ανήθικη.Εξυπηρετεί μόνο τους αντιδραστικούς και πρέπει να θεωρείται αρρώστια ή ψυχοπαθητικό φαινόμενο.Το Ευαγγέλιο και η λεγόμενη χριστιανική ηθική είναι δυο πτώματα.

   Εν συγκρίσει με τον κολοσσό που ήταν ο Βούδας, πόσο μικρός και ασήμαντος μάς φαίνεται ο Ιησούς, ο οποίος διέδιδε επί δύο χρόνια το ευαγγέλιο του σε λίγα χωριά και κατόρθωσε να παρασύρει μια δωδεκάδα αλήτες, αμαθείς, τα κατακάθια του όχλου της Παλαιστίνης. Είναι αδιανόητος παραλογισμός να παριστάνεται ο Ιησούς ως κήρυκας οιασδήποτε ηθικής.\"

   1. avatar Κονόπουλος

    Μόνο ένας Μουσολίνι, ένας Χίτλερ κι ένας Στάλιν ή τέτοιος θα έλεγε αυτά. Μαυρίλα.Σκοτάδι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει