Σαντορινιός: Αόριστα τα μέτρα της κυβέρνησης για τη Σαμοθράκη

«Τη σύμβαση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης την έχει υπογράψει η ΝΔ ως κυβέρνηση το 2009»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:57
20/08/2019
Σαντορινιός: Αόριστα τα μέτρα της κυβέρνησης για τη Σαμοθράκη
19
loading

Ως «αόριστα» μέτρα, που δεν «λένε τίποτα επί της ουσίας» και δεν απαντούν στο πώς θα αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν από τον δεκαήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης και στο πώς θα αποκατασταθεί η φήμη του νησιού, χαρακτηρίζει τις εξαγγελθείσες από την κυβέρνηση παρεμβάσεις, ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής Δωδεκανήσου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», ο κ. Σαντορινιός υποστηρίζει ακόμη πως το γεγονός ότι εστάλη στην Καμαριώτισσα πλοίο, που εκ των πραγμάτων δεν χωρούσε στο λιμάνι, συνιστά είτε προχειρότητα στη διαχείριση του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού του νησιού από πλευράς της κυβέρνησης είτε εξαπάτηση των πολιτών. Σε ό,τι αφορά τα όσα ακούστηκαν για υποχρεωτική ύπαρξη πλοίων αντικατάστασης στις άγονες γραμμές, διερωτάται πώς θα τελούν εν αναμονή δεκάδες καράβια, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αρκετά ούτε για να καλυφθούν οι γραμμές αυτές.

Αναφερόμενος, λοιπόν, στον δεκαήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης, ο κ. Σαντορινιός υποστηρίζει ότι το βασικό λάθος ήταν η διαχείριση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης από την κυβέρνηση. «Από τη στιγμή που τα πλοία [...] "ΣΑΟΣ" και το "ΣΑΟΝΗΣΟΣ" (έπαθαν βλάβη), θα έπρεπε να πάει ένα πλοίο το οποίο θα μπορεί να μπει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Το λιμάνι της Καμαριώτισσας έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές. Το πλοίο (που εστάλη) ήταν πάρα πολύ μεγάλο για να μπορέσει να χωρέσει σε ένα λιμάνι όπως είναι το λιμάνι της Καμαριώτισσας. Εάν δεν γνώριζαν ποιες είναι οι συνθήκες στο λιμάνι, και έστειλαν αυτό το πλοίο, τότε, μιλάμε για προχειρότητα στη διαχείριση. Εάν το γνώριζαν, τότε, μιλάμε για εξαπάτηση των πολιτών, των επισκεπτών, των επιχειρηματιών», υπογραμμίζει.

Ως προς τη σύμβαση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, επισημαίνει ότι αυτή, καλή ή κακή, υπεγράφη το 2009, επί κυβέρνησης ΝΔ. «Δεν έχουμε κάνει εμείς αυτή τη σύμβαση, την έχει κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, οπότε αν ψάχνουν για ευθύνες, ας τις αναζητήσουν σε αυτούς που είχαν υπογράψει τη σύμβαση. Αλλά επί της ουσίας, επειδή άκουσα κάτι για πλοία αντικατάστασης. Σε κάθε σύμβαση άγονης γραμμής θα μπουν πλοία αντικατάστασης υποχρεωτικά. Έχουμε περίπου 70 συμβάσεις άγονης γραμμής. Αν σε κάθε μία από αυτές έχουμε ένα πλοίο να περιμένει, χρειαζόμαστε άλλα 70 πλοία να περιμένουν σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αρκετά πλοία για να καλύψουμε τις ανάγκες των άγονων γραμμών. Πόσο μάλλον να έχουμε και επιπλέον 70 πλοία, τα οποία απλά θα περιμένουν. Νομίζω ότι αυτό αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται», τονίζει ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς τα λάθη της ΝΔ είναι πολλά»

Σε ό,τι αφορά το «στίγμα» που θα δώσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στην 84η ΔΕΘ, ο κ. Σαντορινιός επισήμανε ότι το κόμμα του από την πρώτη στιγμή είπε ότι θα ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας λάθη και κάνοντας προτάσεις και πρόσθεσε: «Αυτό έχουμε κάνει και στις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Και δυστυχώς τα λάθη της ΝΔ είναι πάρα πολλά. Εμείς θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις προς τον ελληνικό λαό, προτάσεις διακυβέρνησης, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, και να δώσουμε εναλλακτική πρόταση εξουσίας στον τόπο. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό. Άρα, σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύω πως θα κινηθεί ο πρόεδρος του κόμματός μας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην ΔΕΘ».

Κληθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις Σκουρλέτη ότι δεν είναι επιθυμητό ένα κόμμα οπαδών ή followers, αλλά το να υπάρχει ουσιαστική σχέση των μελών με την πολιτική, ο κ. Σαντορινός τονίζει: «Και εγώ πιστεύω ότι δεν θέλουμε ένα κόμμα οπαδών, θέλουμε ένα κόμμα που θα συνδιαλέγεται, που θα έχει μια μεγάλη πλατιά οργανωτική βάση, η οποία θα αντιστοιχίζεται στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ και στον πολιτικό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κόμμα με πολύ λίγα μέλη, το οποίο δεν αντιστοιχίζεται σε αυτούς οι οποίοι πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, και έδωσαν αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 31,5%- 32% στις εκλογές. Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε το κόμμα στους μαζικούς χώρους, να ανοίξουμε το κόμμα στους πολίτες, να ακούσουμε τις προτάσεις τους να συνδιαμορφώσουμε πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως δύναμη που έβγαλε τη χώρα από τα δύσκολα. Βλέπουμε σήμερα ότι η οικονομία όχι μόνο είναι σταθερή, αλλά αποδίδει και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα του οκταμήνου του 2019, και είναι η δύναμη η οποία μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική συνέχεια του τόπου. Και για αυτό τον λόγο έχουμε ήδη, πριν ακόμα ανοίξουν οι διεργασίες διεύρυνσης του κόμματος, αιτήσεις εγγραφών μελών σε όλες τις κομματικές οργανώσεις».

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το τάνκερ ιρανικών συμφερόντων «Adrian Darya», επισημαίνει ότι πρόκειται για «σύνθετο θέμα εξωτερικής πολιτικής, με το οποίο κινδυνεύει η χώρα να εμπλακεί σε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ» και προσθέτει: «Πιστεύω ότι θα υπάρξει σύνεση, να το διαχειριστούμε με τρόπο ώστε να μη δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar χαχαχαχαχα

  χαχαχαχαχαχαχα
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

 2. avatar αρχηστοδεξιος

  μπραβο ζωα που μας κατσικωσατε τους αεργους δεξιους

  1. avatar απορία:

   πόσα έσημα έχει ο ακατανόμαστος με τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης,πόσα ένσημα έχει η αχτύτσογλου που αποφάσιζε για τους εργαζόμενους, πόσα ένσημα έχει η παπαδοκόρη και παπαδελφή (οι αργομισθία της καθαρίστριας στον δήμο δεν πιάνεται) κλπ κλπ.

 3. avatar φιλελες της ξαπλωστρας

  αφηστε τους τωρα τους φιλελεδες πηραν πισω την κουταλα και το χαιρονται στη μυκονο στην υγεια των κοροιδων

  1. avatar όμορφη εικόνα

   να βλέπω στα τέσσερα - όπως είπε ο καμένος στην βουλή - να προσκυνούν έναν κούλη.

 4. avatar gastak

  ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤ

 5. avatar sryu

  σύντροφε, αντε σκίσε κανα μνημόνιο και άστα αυτά. είναι αντρικές δουλειές.

 6. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  [email protected]@ε ρε σαντορινιε.......
  4.5 χρονια εισασταν στα πραγματα και δεν δημιουργησατε τιποτα....
  Μονο ο δικος σας κομματικος στρατος την εβγαλε καθαρη..
  επιδοματα για νοικι, φως, και χρημα για τσιγαρακι γεμιστο
  σε ολους του ακαματηδες και αργομισθους.....
  καλυτερα να κανεις τ@@@@κι ψιλοκομενο, ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΕ.........

  1. avatar @ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

   Πλυνε ρε ΛΑΝΤΖΕΡΗ κανα πιατο και ασε τα σχολια γιατι εισαι ενα ανεγκεφαλο κομματοσκυλο.Αντε μπραβο πρωί πρωί.

   1. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

    @ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ;
    θεορατε εγω ειμαι 5000.500 μιλια μακρυα 50 χρονια τωρα.
    ΠΙΑΤΑ ΔΕΝ ΠΛΕΝΩ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ Σ\'ΑΓΟΡΑΣΩ 10 φορες..........
    αντε μπραβο βραδυνιατικο..... εσυ ζεις για 0.6 ευρω για καθε τρολ............

   2. avatar @ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

    Άμα του το ζητούσες ευγενικά θα σε έπλενε.

 7. avatar Νικος Χασαπης

  Κουλη αργείς που είναι τα ειδικά δικαστήρια για τους απλυτους ;

  1. avatar φιλελες της ξαπλωστρας

   εσυ θα μειμεις με τον παπαγαλο στο χερι

 8. avatar ΝΧ

  Αντε και ...

 9. avatar jim

  Δε πας να φας κανα κεμπάπ και να αφήσεις τους άλλους να κάνουν τη δουλειά που άφησες εσυ και οι υπόλοιποι κομπανία

 10. avatar Chrisliam

  Για βρε συριζοπαραμυθα.....Φιλε δεν την ανανεωσε γιατι η συμβαση αν τη βρεις στη Διαυγεια οπου υπαρχει δεν χρειαζοταν ανανεωση.Ο κυριος Σαντορινιος ειναι ολιγον τι ανενημερωτος γιατι η συμβαση υπογραφηκε τον Αυγουστο του 2011 και εχει ισχυ μεχρι τον Οκτωβριο του 2019.Και οσον αφορα τη βελτιωση της συμβασης αυτο επρεπε να γινει εδω και χρονια γιατι δεν ειναι λιγες οι φορες στο παρελθον που υπηρξαν προβληματα με τη συγκεκριμενη εταιρεια που σημειωτεον οτι για το συγκεκριμενο δρομολογιο επιδοτειται με 1000000 Ευρω το χρονο.

 11. avatar Τα θες και τα λες;

  Το έχετε τερματίσει συριζονια

 12. avatar βλημα βλημα

  Τι λες ρε [...]εισαι στα καλα σου , δεν πας να ενγκανιασης κανενα
  νοσοκομειο ατελειοτο στην Σαντορινη.???????????????????????????????
  /////////////////////////////////
  ////////////////////////////////////
  //////////////////////////////////

 13. avatar βρε συριζοπαραμυθα ξεφτιλισμενε ψευτη……ποιο πας να ξεγελασεις?????

  εσυ γιατι την ανανεωσες??????δεν μπορουσες να τη βελτιωσεις??????αοριστα σου φαινονται ολα τωρα......σαν το ρηνιω ....του μπαρμπα σου κανεις....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει