Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο τον κίνδυνο μη εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων από τον μηχανισμό στήριξης, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όπως σημειώνει, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη κλιμακίου του ΔΝΤ, διαπιστώνεται ότι, μέχρι σήμερα, ο ρυθμός και η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου δεν είναι τα αναμενόμενα, με συνέπεια να θέτουν σε κίνδυνο και την εκταμίευση και των επόμενων δόσεων των δανείων.

Συμπληρώνει ότι καθυστερήσεις και κενά εντοπίζονται και στο μέτωπο της ανάπτυξης, η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία αυξάνεται, η αγορά ασφυκτιά και οι επενδύσεις δεν προχωρούν με τους αναμενόμενους ρυθμούς, ενώ η κυβέρνηση δείχνει να κωλυσιεργεί σημαντικά και να μην αποδίδει, αφήνοντας ανοικτό το δραματικό σενάριο λήψης πρόσθετων επώδυνων μέτρων.

Ερωτά κατόπιν αυτού τον πρωθυπουργό, πώς διασφαλίζει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα «πιάσουν τόπο», ότι θα εκταμιευτούν απρόσκοπτα οι δόσεις των δανείων και ότι θα δοθεί ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία.