Ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ και υιοθέτηση ενός εξ αντικειμένου πιο ανίσχυρου νομίσματος υπό τις σημερινές περιστάσεις θα δημιουργούσε ακόμα χειρότερα προβλήματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, σχολιάζοντας την σημερινή απόφαση της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, που προτείνει έξοδο της Μεγαλονήσου από την ευρωζώνη.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει ότι, αναπόφευκτα η έξοδος από το ευρώ «θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες εκροές κεφαλαίων, τη στιγμή που η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα είναι το βασικό ζητούμενο».

Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει εσφαλμένη την εντύπωση που κάποιοι επιχειρούν -όπως αναφέρει- να δημιουργήσουν ότι μπορεί να υπάρξει έξοδος από την Ευρωζώνη χωρίς να σημαίνει αυτόματα έξοδο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποδεικνύει μάλιστα τον πολιτικό και νομικό κίνδυνο εκδίωξης της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει επίσης ότι η αναμενόμενη εκτόξευση του πληθωρισμού θα διαβρώσει περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και το κόστος των εισαγωγών θα εκτοξευθεί στα ύψη, με αποτέλεσμα την έλλειψη ακόμα και αγαθών πρώτης ανάγκης.