Γεωργιάδης: Σε δημόσια διαβούλευση μετά τις 15 Αυγούστου το διϋπουργικό αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει, για λόγους ιδεοληπτικούς δεν ήθελαν να γίνει τίποτα με τις επενδύσεις


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:17
12/08/2019
Γεωργιάδης: Σε δημόσια διαβούλευση μετά τις 15 Αυγούστου το διϋπουργικό αναπτυξιακό νομοσχέδιο
11
loading

Την πρόθεσή του να βοηθήσει «και τον τελευταίο που θέλει να κάνει επένδυση στη χώρα μας» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «ως κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά ασχολούμαστε με όλες τις επενδύσεις κι έχω "ξεκολλήσει" και αρκετές μικρότερου μεγέθους. Προς την κατεύθυνση αυτή ετοιμάζουμε το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μετά τις 15 Αυγούστου, ώστε, μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας, να κάνουμε εύκολη τη ζωή των επιχειρηματιών».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στο Ελληνικό, γνωστοποίησε ότι σήμερα συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης προκειμένου να εγκρίνει τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ώστε στη συνέχεια να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. «Στόχος είναι ως το μεθεπόμενο Σάββατο να έχουν δημοσιευτεί όλες οι ΚΥΑ ώστε να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το καζίνο, ο οποίος θα γίνει 30 Σεπτεμβρίου και πιστεύω ότι θα έχει επιτυχία. Δεν τίθεται θέμα παράτασης του διαγωνισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις επενδύσεις σε Κασσιόπη, Αφάντου και Ελούντα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας θα ξεκινήσει φέτος. Οι επενδυτές μας έφεραν έναν πίνακα με 15 προβλήματα που είχαν αποτέλεσμα να «κολλήσει» η επένδυση, και σήμερα που μιλάμε έχουν «ξεκολλήσει» και τα 15. Το ίδιο θα γίνει με την Αφάντου της Ρόδου. Υπάρχει, επίσης, μια άλλη τεράστια επένδυση της τάξης των 600 εκατ. ευρώ στην Ελούντα της Κρήτης, για την οποία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επένδυση αυτή θα "περάσει" από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης στην επόμενη συνεδρίασή του». Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση απέναντι στις επενδύσεις ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «υπήρχε μία εγγενής εσωτερική αντίφαση. Υπήρχαν κάποιοι Υπουργοί, όπως ο κ. Πιτσιόρλας, ενδεχομένως ο κ. Φλαμπουράρης υπό μία έννοια, που είχαν, και πολιτικό συμφέρον να ξεκολλήσουν τις επενδύσεις αλλά είχαν από κάτω ένα ολόκληρο κόμμα, τον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Σταθάκη και όλους τους άλλους, οι οποίοι για λόγους ιδεοληπτικούς δεν ήθελαν να γίνει τίποτα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα κινδυνεύει να μην απορροφήσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ, όπως προκύπτει από την επιστολή του αρμόδιου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γ. Χαν. «Ο Μνημονιακός στόχος, δηλαδή ο στόχος που είχε θέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το 2019, ήταν να απορροφήσουμε 2,8 δισ. ευρώ. Σήμερα έχουμε απορροφήσει λιγότερα από 400 εκατ. ευρώ. Άρα, κινδυνεύει η χώρα μας και να χάσει χρήματα και να μην επιτύχει το Μνημονιακό στόχο. Συμπερασματικά, άφησαν το ΕΣΠΑ χάλια παρ’ όλο που διαφήμιζαν πόσο σπουδαίοι ήταν. Συνεπώς, όταν είσαι τόσο μακριά από το στόχο που ο ίδιος έχει θέσει, καλόν είναι να είσαι σεμνός στις ανακοινώσεις σου» είπε.

Εν τω μεταξύ αναφερόμενος στη διαχείριση των απορριμμάτων έκανε λόγο για «Βατερλώ ανυπερβλήτου μεγέθους». «Όταν εξελέγη η κυρία Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής», σημείωσε ο υπουργός, «ακύρωσε τον περιφερειακό σχεδιασμό του προηγούμενου Περιφερειάρχη κ. Σγουρού καθώς είπε τότε ότι "οι αντιμνημονιακοί μαζεύουν τα σκουπίδια διαφορετικά από τους μνημονιακούς". Δεν έφτιαξε, όμως, κάτι διαφορετικό και σήμερα είμαστε "κολλημένοι" πάλι με τη Φυλή. Όσες Περιφέρειες ακύρωσαν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης Σαμαρά, σήμερα έχουν πρόβλημα με τα σκουπίδια. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι από το Αίγιο μεταφέρουν τα σκουπίδια στην Κοζάνη. Δύο Περιφέρειες μόνο - και σ’ αυτές αναφέρεται ο Επίτροπος κ. Χαν στην επιστολή του-, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, αποφάσισαν να μην πειθαρχήσουν στην τότε εντολή της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και να μην ακυρώσουν τον περιφερειακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης Σαμαρά. Αυτές οι δύο είναι οι μόνες που σήμερα έχουν σύγχρονους σταθμούς επεξεργασίας απορριμμάτων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται, παρενθετικά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ανακουφίσουν Περιφέρειες όπως τα Ιόνια Νησιά όπου ο προσκείμενος στο ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος αποφάσισε να μην κάνει απολύτως τίποτα. Οι Περιφέρειες Αττικής και Ιονίων Νήσων έκαναν μια τρύπα στο νερό. Αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος για τις φωτιές των τελευταίων ημερών ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε δημόσια τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά «διότι το κράτος λειτούργησε με τρόπο υποδειγματικό», όπως είπε. «Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχουμε τόσες ταυτόχρονες εστίες και να μην υπάρχει ένα παράπονο από κάποιον, ότι κάπου υπήρχε ολιγωρία του κράτους. Μ’ αυτήν την Κυβέρνηση, το κράτος μας λειτούργησε άψογα διότι επελέγησαν άνθρωποι που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά. Και θυμόμαστε τι συνέβη πέρυσι όταν άνθρωποι που δεν ήξεραν να κάνουν τη δουλειά διαχειρίστηκαν μια μεγάλη πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή» σημείωσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Μη χαλάτε το σάλιο σας.
  Το μόνο απροσπέλαστο φρούριο στον πλανήτη μας είναι το κρανίο του Άδωνη.
  Έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε
  τις επενδύσεις που θα είχαν ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΓΙΑ . . . ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ.
  Δεν θέλει να καταλάβει το είδος αυτό , ότι τελείωσαν όλοι οι Εθνικοί δρόμοι που
  ξεκίνησαν , σταμάτησαν , ξαναξεκίνησαν στα χαρτιά , ξαναπληρώθηκαν και κατέληξε
  η Ελλάδα με τα περισσότερα ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ.
  Τι να του πείς αυτού του ξεροκέφαλου , οτι επι των ημερών της Ν.Δ μια σήραγγα στο δρόμο
  για Τρίπολη φτιάξανε , και κλείνει για να την ξαναφτιάξουν . . . . 5 - 6 φορές τον χρόνο . . !
  Οι ανίκανοι άριστοι . . . !
  ΤΟΥΒΛΟ ε ΤΟΥΒΛΟ . . . !

 2. avatar Βασίλειος ο Β’

  Δεν έβαζε τον αγράμματο τον Τσίπρα καλύτερα, να γελούσαμε λιγάκι?

  1. avatar &&&&&&

   Γελαμε εμεις με τους ξεφτιλες σας μπουφε...

   1. avatar Βασίλειος ο Β’

    Όταν λες μπούφος εννοείς το πτηνό που ομοιάζει με τη γλαύξ αλλά είναι κατα τι μεγαλύτερο ή απλά το χρησιμοποιείς σαν προσβολή δίχως να γνωρίζεις την προέλευση της λέξεως? Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι περισσότεροι Συριζαίοι είναι τόσο αγράμματοι που είναι για λύπηση και προκαλούν τον οίκτο σε όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους.

 3. avatar Φροιξος

  Τι μιζα θα παρεις παλι μπουμπουκο που θα την πληρωσει ο πτωχευμενος σας λαος να μας πεις

 4. avatar σπαλα

  κανένας δεν θέλει να κάνει επένδυση σε μια χώρα με υπουργο τον Αδωνη.

 5. avatar Dr,Sheldon.Cooper

  Άδωνις για το έλλειμμα .. «αριστείας» του διευθυντή του γραφείου του: «Είναι σαν να έχει 10 πτυχία»
  Εντονη κριτική δέχεται ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για το διορισμό του συνεργάτη του Γιάννη Θεοδωράτου στο πολιτικό του γραφείο ως μετακλητού με μισθό υπαλλήλου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αν και είναι απόφοιτος Λυκείου.....Δεν έχω δει πουθενά σχολιασμό από τον Αδωνη ....
  Ντροπή είναι αυτό.
  Ντροπή για εμάς που στηρίξανε τη ΝΔ, Ντροπή για εμάς που πάλεψα μ για πτυχία μεταπτυχιακά, Ντροπή για όσους έχουν μεταπτυχιακό και ει αι άνεργοι.κυβερνηση_Μητσοτακη #Γεωργιάδης Γερασμενα_μυαλά

  1. avatar #$#Dr.Sheldon.Cooper

   αυτο ξεφτιλιζονται καθε μερα.....

 6. avatar Ο ΣΥΡΙΖΑ

  τα τελευταία 2 χρόνια έφερε άμεσες ξένες επενδύσεις 5,5 δις με στοιχεία του αγαπημένου σας Στουρναρα.
  Φέρε και εσύ και βλέπουμε ποιός έχει θέμα με τιε επενδύσεις.
  Στα γίδια ταζατε 4% ανάπτυξη.
  Ξέρεις ποσα νανογιλεκα ειναι αυτα;

 7. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Ευγε αριστοι....αμορφωτος ο υπουργος ,αμορφωτος και ο μετακλητος του που με απολυτηριο λυκειου παιρνει μισθο πανεπιστημιακου απο μια πτωχευμενη χωρα!!!

 8. avatar Ενημέρωση για τους υποψήφιους επενδυτές

  Φεύγοντας αφήστε το γνωστό 10% της αξίας της επένδυσης στο σχετικό φακελάκι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει