Ένα δημοσιεύμα του site της huffingtonpost που ήθελε να έχουν προκαλέσει προβληματισμό οι κυβερνητικές εξαγγελίες (μειώσεις φόρων, κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης, νέα πάγια ρύθμιση, κ. ά) στους Θεσμούς και για αυτό να πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, διαψεύδει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Θεσμοί εξέφρασαν τον προβληματισμό τους τόσο για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα έχουν τα νομοσχέδια που ψηφίζει η νέα κυβέρνηση, όσο και για το γεγονός ότι η Κομισιόν δεν είχε ενημερωθεί πλήρως αναφορικά με τις κυβερνητικές προθέσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών «ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους τηλεδιάσκεψη ή τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με εκπροσώπους των Θεσμών».

Από την ίδια ενημέρωση προκύπτει ότι η μόνη επαφή που είχε μαζί τους ο υπουργός Οικονομικών ήταν στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist πριν δύο εβδομάδες στην Αθήνα, η οποία και δημοσιοποιήθηκε.

Επίσης διευκρινίζεται πως η σχέση και το κλίμα με τους εταίρους μας διαπνέονται από την συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη.