Υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία, με την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αποχωρήσει νωρίτερα. Συνολικά ψήφισαν 176 βουλευτές. Για τη μια από τις δύο υποθέσεις υπέρ ψήφισαν 163 και κατά 13, ενώ για τη δεύτερη υπέρ τάχθηκαν 162, κατά 13 και «παρών» δήλωσε ένας βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε για την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σχετικά με τις δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές Αρχές και αφορούσαν: η μία την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του κ. Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και η δεύτερη το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Την άρση της ασυλίας είχε εισηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με ψήφους οκτώ υπέρ και δύο κατά. Υπέρ ψήφισαν έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης, κατά δύο βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ είχε αποχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.